Καλημέρα πελάτες μου, συντρόφια του Δρόμου!
Αφήστε, βρε παιδιά, έχω μια κόπωση βαριά σωματική, ψυχική, πνευματική, αισθηματική και εσχάτως πολιτική!

Γι’ αυτό δεν έχω και πολλά να ευχηθώ για το νέο έτος, άστο να κυλήσει και θα δούμε! Ο ταξιτζής πενηντάρισε, ο Μητσοτάκης πάει για την κατοστάρα, ο Γιωργάκης πάει για ισόβια (στο ΠΑΣΟΚ ή στα κάγκελα, δεν ξέρω).
Που λέτε συντρόφια, προτείνω να γίνουν και τα Θεοφάνεια εθνική γιορτή, μαζί με την επέτειο για τις πλατείες. Και μαζί, αγανακτισμένοι και κληρικοί, να γιορτάζουμε: οι μεν για τον αγιασμό των υδάτων και τη φυγή των καλικάντζαρων του κάτω κόσμου και οι δε για τη φυγή των καλικάντζαρων του πάνω κόσμου (πολιτικών). Είδατε φώτιση που έφεραν τα Θεοφάνεια σε κάποια «γομάρια» που κατέβηκαν για τον αγιασμό; Mόνο ο Γκλέτσος τη γλίτωσε, με τη φώτιση της Αγίας Τριάδας βέβαια, και έπιασε τον σταυρό, έστω και με την τρίτη. Πάντα άξιος Απόστολε! Εγώ, πάντως, νομίζω ότι από τα Θεοφάνεια φωτίστηκαν κάτι πουλάκια (πολιτικά) και άρχισαν στο καταχείμωνο να κελαηδάνε… Βέβαια, μπορεί να μην υπάρχουν πλέον οι μεγάλες ταΐστρες και ποτίστρες τύπου Siemens, Βατοπέδι, αλλά το «κανναβούρι» στην Ελβετία αρκεί για πολλές γενιές, πελάτες μου. Πρώτο πουλάκι ο σοφός μας Πρόεδρος Παπούλιας που είπε «μην πολεμάτε τον Παπαδήμο»!
Πού ήσουν γέροντα με τις σοφίες σου, σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς; Γύρισες από τα χιονισμένα βουνά της Πίνδου που πολεμούσες (με τα κοντά παντελονάκια) τον κατακτητή ή είσαι ξεχασμένος στα πάρτι της Ελούντας με το χαβιάρι! Κάτι πήγε να κελαηδήσει ο Κίμωνας, αλλά το άφησε στη μέση. «Ο σύντροφος Χρήστος είναι αχάριστος. Κοντά μου γνώρισε τον Ανδρέα, τη Δήμητρα και μαζί και οι άλλοι παρατρεχάμενοι». Ολοκλήρωσε το άσμα του Λουκιανού, Κίμωνα. Για την ερωτική και πολιτικοοικονομική συνεύρεση! Θα το απολαύσουμε πολύ! Το άλλο φωτισμένο ασπρόμαυρο πουλάκι (μάλλον για καρακάξα το κόβω) ο Καρατζαφέρης, δηλώνει: «Εκλογές θα γίνουν αφού πρώτα καρποφορήσουν τα νέα μέτρα», δηλ. κατά το 2050. Αυτά λες «Μέγκελε» και καρποφορεί το ΛΑΟΣ! Και τελευταίως άρχισε να κελαηδάει το πράσινο συνδικαλιστικό παπαγαλάκι (Παναγόπουλος). «Οι κατώτατοι μισθοί είναι αδιαπραγμάτευτοι», «θα αντισταθούμε σε τρόικα και κυβέρνηση». Μεγάλε, τι φώτιση είναι αυτή; Προτείνω στην απεργία (17 Γενάρη), να κατεβείτε δυαρχία στην πορεία (Ραφτόπουλος, Παναγόπουλος), θα ξεπουλήσουν και οι πλανόδιοι οπωροπώλες! Και μπορεί ο μοναχός Εφραίμ να μην πρόλαβε, μέχρι τώρα, να ανταλλάξει τα κελιά της 7ης πτέρυγας με τα κελιά της Μονής Βατοπεδίου, αλλά ο λαός μπορεί να έχει άλλα «χρυσόβουλα» για όσα πουλάκια δεν προλάβουν να πετάξουν στην Ελβετία! Γκέγκε; E, γκέγκε λαμόγια!
Άκουσον, άκουσον κύριε! Η διαφθορά έχει φθάσει μέχρι τα νεκροτομεία της χώρας! Απλό πιστοποιητικό ταφής 30-50 ευρώ. Επίσπευση νεκροτομής 300 ευρώ. Και πιστοποιητικό εισόδου στον παράδεισο, 3.000 ευρώ! Αυτή η ταλαίπωρη εργατική τάξη, ούτε στον παράδεισο δεν μπορεί να πάει!
Φιλάκια στους Χαλυβουργούς! Και εσείς πελάτες μου, συντρόφια της Αριστεράς, που εσχάτως σε κάποιους σας ξινίζουν και οι αγανακτισμένοι των πλατειών, γιατί δεν ήταν πολύ αντικαπιταλιστές. Μέχρι που η Αριστερά να βρει τα μεγάλα προτάγματα και τα σχέδια για την κρίση, ο λαός θα έχει κάνει τα μεγάλα πετάγματα για τον Άγιο Πέτρο ή για άλλες πολιτείες!
Και όπως μου έλεγε και ένας άγνωστος στην ΑΣΟΕΕ «η Αριστερά θα μιλάει για την κρίση, μέχρι η κρίση να έχει περάσει»! Πες τα χρυσόστομε!
Και ακόμα, ο κυρ-Σωτήρης ο κλειδαράς από τους Αμπελοκήπους, που υπογράφει το κείμενο της Πρωτοβουλίας: «Ρε συ, χρωστάω και δεν τους πληρώνω και θέλω την Αριστερά να κυβερνήσει, πριν πάρω τα όπλα, τι να κάνω;». Μαζί σου κυρ-Σωτήρη. Στον ένοπλο αγώνα, η μόνη ελπίδα!
Και όλοι μαζί οι αγανακτισμένοι ψηφοφόροι, σου τραγουδάμε Αριστερά, το τραγουδάκι:
Μου χρωστάς (Αριστερά)
Δεν σου χρωστάω
Έχε γεια, σε παρατάω
Και τον δρόμο μου τραβάω
Θα σου γράφω πως περνάω
Έχε γεια σε χαιρετάω!
Αριστεράάά!

Φιλάκια πολλά,
Ο Ταξιτζής του Δρόμου της Αριστεράς

 

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!