Αρχική κοινωνία Διόδια: Ούτε αυξήσεις, ούτε νέοι σταθμοί!

Διόδια: Ούτε αυξήσεις, ούτε νέοι σταθμοί!

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των πολιτών ενάντια στις νέες προκλήσεις των κοινοπραξιών και του κράτους.

Οι ληστές των εθνικών οδών συνεχίζουν τη δράση τους, ανοίγοντας νέους σταθμούς διοδίων στη Φθιώτιδα και την Αρκαδία και αυξάνοντας 40% το αντίτιμο στα Μάλγαρα. Συνεχίζονται όμως και οι κινήσεις αντίστασης από τις επιτροπές πολιτών, με άνοιγμα των Μαλγάρων την προηγούμενη Κυριακή και δράσεις στα διόδια Αφιδνών, Νεστάνης και Ρίου την ερχόμενη.

Για την κατάσταση στη Φθιώτιδα μας μίλησε ο Βασίλης Κυριακάκης, επικεφαλής της αυτοδιοικητικής κίνησης «Παρέμβαση Πολιτών για τη Λαμία» και δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο Λαμιέων. Όπως δήλωσε ο κ. Κυριακάκης: «Πρόσφατα, πριν 3 μέρες, άνοιξαν έναν ακόμα σταθμό διοδίων στην Ε.Ο. Αθηνών – Λαμίας, στον νομό Φθιώτιδας, στην περιοχή Αγ. Τριάδας Μώλου, συνεχίζοντας την ασυδοσία των ιδιωτικών εταιριών που λυμαίνονται τις εθνικές οδούς, εκμεταλλευόμενοι την αποικιοκρατικού τύπου σύμβαση που έχει υπογραφεί από την κυβέρνηση της ΝΔ και ψηφίστηκε από το ΠΑΣΟΚ και το ΛΑΟΣ.
Πήραμε λοιπόν πρωτοβουλία σαν Επιτροπή Κατοίκων και Φορέων Λαμίας ενάντια των Διοδίων η οποία συστάθηκε τον περασμένο Αύγουστο και έχει ευαισθητοποιήσει και κινητοποιήσει ευρύτερα πολύ κόσμο στην περιοχή της Λαμίας, να μεταβούμε στο χώρο των διοδίων, να τα απελευθερώσουμε για δύο ώρες, σε συνεργασία με τις Επιτροπές Κατοίκων του Μώλου και της Τραγάνας. Θέλουμε να τονίσουμε για μια ακόμη φορά ότι το κίνημα του «δεν πληρώνουμε διόδια» είναι αυτή τη στιγμή η άμεση απάντηση των πολιτών, του λαού, απέναντι σ’ αυτή την ασυδοσία του κράτους και των εταιριών και στην πολιτική της κυβέρνησης.
Ειδικότερα για την πόλη της Λαμίας πρέπει να πούμε ότι κυριολεκτικά περικυκλώνεται από διόδια, αφού ετοιμάζονται πλευρικά διόδια στην έξοδο για Μπράλο – Άμφισσα, καθώς επίσης και διόδια στην Αγία Παρασκευή προς την περιοχή Στυλίδας. Θεωρούμε απαράδεκτη μια τέτοια εξέλιξη και θα εντείνουμε τις προσπάθειές μας για να την μπλοκάρουμε.»

Πανελλαδικό Συντονιστικό κατά των Διοδίων: Το θράσος τους περισσεύει…
Παρακάτω παραθέτουμε και σχετική ανακοίνωση του Πανελλαδικού Συντονιστικού Επιτροπών Αγώνα κατά των Διοδίων: «Λίγες μόλις μέρες μετά τις εκλογές η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αυξάνει τα διόδια των Μαλγάρων κατά 40% και συνεχίζει το παιχνίδι της με τους γνωστούς εργολάβους των πρώην εθνικών μας δρόμων. Σε λειτουργία τέθηκαν δύο νέοι σταθμοί διοδίων στη Φθιώτιδα και την Αρκαδία ενώ στα σκαριά βρίσκεται ένας ακόμα, καθώς και πλήθος πλευρικών σταθμών διοδίων. Όλα αυτά παρά τις διακηρύξεις περί του αντιθέτου και σε μια εποχή που το λαϊκό εισόδημα δεν αντέχει άλλη λεηλασία. Την ίδια στιγμή η Ολυμπία Οδός Α.Ε. που προεισπράττει διόδια για τον πιο επικίνδυνο δρόμο στην Ελλάδα (Ελευσίνα – Κόρινθος – Πάτρα – Πύργος – Τσακώνα) ανακοινώνει με θράσος ότι η παράδοση των έργων στον οδικό άξονα θα καθυστερήσει 2 χρόνια ακόμα.
Αυτές οι πρακτικές είναι τουλάχιστον εξοργιστικές στην εποχή του Μνημονίου και αποτελούν συνέχεια της λεηλασίας του δημόσιου πλούτου αλά τρόικα. Οι κάτοικοι της Φθιώτιδας, της Θεσσαλονίκης και της Πιερίας έχουν ήδη δώσει μια πρώτη απάντηση με τις κινητοποιήσεις τους τις τελευταίες μέρες. Το πανελλαδικό μέτωπο που παλεύει κόντρα στα συμφέροντα των μεγαλοεργολάβων και των πατρόνων τους θα συνεχίσει με όλους τους τρόπους.

Δ.Τ.
Σχόλια

Exit mobile version