Η λίστα των διασημοτήτων που θέλουν να παρέχουν τις υπηρεσίες τους μέσω συναυλιών, εκδηλώσεων κ.α. είναι ατελείωτη.

Θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε το κύρος των διασημοτήτων ως μια πηγή που πρέπει να συνδυαστεί με έναν στρατηγικό στόχο. Θα πρέπει καταρχάς να ρωτήσουμε εάν «διατίθενται» να συλληφθούν για μία δράση τους. Θα πρέπει να τους ζητήσουμε να λάβουν μέρος σε μαχητικές άμεσες δράσεις, να διοργανώσουν συναυλίες χωρίς άδεια σε γειτονιές και να κινητοποιήσουν τους θαυμαστές τους. Θα πρέπει να τους ζητήσουμε να δημοσιεύουν στο twitter και στο facebook μηνύματα που εμείς έχουμε συντάξει.
Δεν θέλουμε το κίνημά μας να ενσωματωθεί στην κυρίαρχη κουλτούρα ώστε να γίνει πιο ελκυστικό για να συμμετέχει ο κόσμος. Το κίνημά μας πρέπει να ριζοσπαστικοποιεί τον κόσμο έτσι ώστε να δρα σύμφωνα με έναν πολιτικό και ανυπότακτο τρόπο. Αλλάζει την συνείδηση και ενδυναμώνει.
Όταν διοργανώνουμε μια εκδήλωση, πρέπει να δώσουμε χώρο στις περιθωριοποιημένες φωνές να ακουστούν. Ο Μπρους Σπρίνγκστιν, είναι μια προνομιούχα φωνή. Μπορεί να ακουστεί οποιαδήποτε στιγμή το θελήσει. Τότε ίσως θα πρέπει να μιλήσει λιγότερο.
Μπορεί να υπάρχουν μαρτυρίες από τους περιθωριοποιημένους. Ίσως η εκδήλωση έχει μια ριζοσπαστική εκπαιδευτική συνιστώσα. Σε κάθε περίπτωση, οι καλλιτέχνες που θα συμμετέχουν θα πρέπει να είναι επαρκώς ενημερωμένοι για το ποιο είναι το διακύβευμα του Occupy Wall Street.
Αυτός είναι ένας τρόπος να εξαπλωθεί το κίνημα σε αυτούς που εξασκούν την τέχνη.
Natasha Bhagat Singh

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!