Με το ένα μάτι στο βιβλίο, λόγω εξετάσεων της Β’ Λυκείου, με το άλλο μάτι στην τηλεόραση, λόγω Μουντιάλ.

Μάλιστα, μόλις τέλειωσαν οι εξετάσεις λυκείου, ξεκινήσαμε, καπάκι, προετοιμασία για Πανελλαδικές. Ναι! Δεν προλάβαμε να τελειώσουμε το σχολείο και αρχίσαμε τα φροντιστήρια. Όπως είπαμε, όμως, το άλλο μάτι, το καλό, στο Μουντιάλ.
Αλλά και όταν δεν βλέπουμε, το μουντιάλ, το… ακούμε. Από παντού ακούς τους επίμονους και ενοχλητικούς ήχους από τις βουβουζέλες. Ήχος από την ταινία καταστροφής Άγριες μέλισσες. Ίσως ίδιος με τον ήχο από τις μυθολογικές Ερινύες που «κυνηγούσαν όσους είχαν διαπράξει εγκλήματα κατά της φυσικής και ηθικής τάξης των πραγμάτων» (wikipedia).
«Εγκλήματα κατά της φυσικής και ηθικής τάξης των πραγμάτων»: κάτι μου θυμίζει αυτή η φράση. Ίσως το «νόμιμο, άρα και ηθικό», ίσως το καθημερινό έγκλημα που διαπράττει ο Τζέφρι και η παρέα του που μειώνουν τα 700 ευρώ από την μικροσύνταξη σε 490 ευρώ. Μα έτσι θα σωθεί η ελληνική οικονομία; Δεν υπάρχει άλλος δρόμος από τη ληστεία των 210 ευρώ από τη σύνταξη των μικροσυνταξιούχων; Δεν σταματάνε εκεί. Τους υψηλόμισθους με τους μισθούς των 700 ευρώ πρέπει να τους προσγειώσουν. Πολλά και καλά είναι και τα 590 ευρώ. Παν μέτρον άριστον, γαμώ το, από τα αρχαία χρόνια το λέμε, πότε θα το χωνέψετε; Τόσα χρόνια το έχετε παρακάνει. Άκου 700 ευρώ τον μήνα! Ούτε ο Dr μεγαλογιατρός στο Κολωνάκι δεν βγάζει 9.800 ευρώ το χρόνο!!!
Με αυτά και αυτά, απορώ πόσο πορωμένοι μπορεί να είναι αυτοί οι άνθρωποι, που καταδέχονται να μειώσουν τα ήδη λίγα χρήματα νεολαίων και γέρων ανθρώπων.  Ίσως δεν φοβούνται τις Ερινύες, γιατί γνωρίζουν ότι δεν υπάρχουν. Ξεχνούν, όμως, ότι βουβουζέλες υπάρχουν. Επίσης, υπάρχει και ο δημόσιος διασυρμός, το φτύσιμο (για το ξεμάτιασμα) και πολλές άλλες λαϊκές εκδηλώσεις.
Ο κόσμος σήμερα ρωτάει «Μα γιατί τους αφήνουν να τους τα κάνουν αυτά;». Όταν αυτή η πρόταση γίνει «Μα γιατί τους αφήνω να μου τα κάνουν αυτά;» τότε θα έχουμε και το ξέσπασμα και να δούμε τότε ποιος θα μπορέσει να τους μαζέψει;
Όλοι μας, βουβουζέλες στα αφτιά τους και από κοντά, μην τους χάσουμε!!!

Έφηβος
https://efhbos.wordpress.com/

 

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!