Του Λάμπρου Δερμεντζόγλου. Η Διοίκηση του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου, σε μια αιφνιδιαστική κίνηση ανακοίνωσε την ανάθεση των τηλεφωνικών ραντεβού των εξωτερικών ιατρείων σε ιδιωτική εταιρεία τηλεφωνικής εξυπηρέτησης κοινού, μετακυλώντας το κόστος λειτουργίας της στους ασθενείς, που θα επιφορτίζονται με το πρόσθετο κόστος του τηλεφωνικού ραντεβού, προς όφελος του ιδιώτη επιχειρηματία!

Σε μια χρονική στιγμή που ο μέσος Έλληνας αδυνατεί να ανταποκριθεί ακόμα και στις πιο βασικές του ανάγκες, η Διοίκηση του Γ.Ν. Παπαγεωργίου τον επιβαρύνει ακόμα περισσότερο με το κόστος κλήσης του τηλεφωνικού ραντεβού για μια απλή εξέταση στα εξωτερικά ιατρεία του νοσοκομείου, που κατά πληροφορίες μπορεί να φθάνει και στα 2 ευρώ ανά κλήση.
Το Σωματείο Εργαζομένων του Γ.Ν. Παπαγεωργίου έχει εκφράσει επανειλημμένα και σε όλους τους τόνους την αντίθεσή του στην άνευ όρων παράδοση των ζωτικών λειτουργιών του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου σε ιδιώτες εργολάβους, γεγονός που μετατρέπει σταδιακά και νομοτελειακά την υγεία από κοινωνικό αγαθό σε κερδοσκοπικό προϊόν.
Το Σωματείο Εργαζομένων του Γ.Ν. Παπαγεωργίου, σε μια προσπάθεια να ευαισθητοποιήσει και να ενημερώσει τους πολίτες της Μακεδονίας (οι οποίοι κατά βάση θα επιβαρύνονται με το πρόσθετο κόστος των τηλεφωνικών ραντεβού των εξωτερικών ιατρείων του νοσοκομείου μας), προχωρά στη συλλογή υπογραφών διαμαρτυρίας ενάντια στην απαράδεκτη απόφαση της Διοίκησης του Νοσοκομείου να ιδιωτικοποιήσει και αυτή την υπηρεσία προσθέτοντας ακόμα ένα οικονομικό βάρος στο δοκιμαζόμενο λαό.
Το σχετικό βιβλίο διαμαρτυρίας υπογράφεται από ασθενείς και συνοδούς που προσέρχονται καθημερινά στο νοσοκομείο, και μεταξύ των ωρών 09:00-13:00, στο χώρο μπροστά από τα εξωτερικά ιατρεία. Επιπρόσθετα, δημιουργήθηκε σχετική ιστοσελίδα διαμαρτυρίας που μπορεί κανείς να υπογράψει ηλεκτρονικά δηλώνοντας την αντίθεσή του στα σχέδια της Διοίκησης του Νοσοκομείου, στη διεύθυνση diamartyria.drupalgardens.com.
Έξω από συντεχνιακά αιτήματα, στεκόμαστε στο πλευρό των πολιτών, για να πούμε «όχι» στις αυθαίρετες αποφάσεις που γίνονται στο όνομα του πολίτη, αλλά χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του. Ένωσε τη φωνή σου με τη δική μας!

* Ο Δρ Λάμπρος Δερμεντζόγλου είναι αντιπρόεδρος
του Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων στο Γ.Ν. Παπαγεωργίου

 

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!