Δήλωση Μαριλένας Ιατρίδου και Ελένης Πορτάλιου

 

Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας με την απόφασή της 1906/2014 έκρινε αντισυνταγματική την ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ. Στο ΣτΕ προσέφυγαν οι κάτοικοι Αθηνών και εργαζόμενοι στην ΕΥΔΑΠ, Ιγνάτιος Γρυπογιάννης, Αλέξανδρος Μερσινιάς και Βασίλειος Τσόκαλης.

Η προσφυγή έγινε στο πλαίσιο μιας ομάδας εργασίας που ανέλαβε (λίγες μέρες μετά τις εκλογές του 2012) να αντικρούσει το ΤΑΙΠΕΔ με μια σειρά προσφυγές κατά των ιδιωτικοποιήσεων στο Συνταγματικό Δικαστήριο. Στην ομάδα αυτή της πρώτης σειράς προσφυγών μετείχαν οι: Κατερίνα Θεοδωράτου (δικηγόρος), Αριστείδης Θωμόπουλος (δικηγόρος), Μαριλένα Ιατρίδου, Βασίλης Παπαστεργίου (δικηγόρος), Σίσσυ Πετράκου (δικηγόρος), Νέστορας Πολίτης (δικηγόρος), Ελένη Πορτάλιου, Πόλυς Τακόπουλος (δικηγόρος), Αναστασία Χριστοδουλοπούλου (δικηγόρος). Από πλευράς προσφευγόντων στην ομάδα για την ΕΥΔΑΠ μετείχε ο Βασίλης Τσόκαλης.

Για τη σύνταξη της προσφυγής αξιοποιήθηκε το σχετικό νομικό έργο του Επιμελητηρίου Περιβάλλοντος, του Δημήτρη Μπελαντή (δικηγόρου) και της Συντονιστικής Επιτροπής για τη Διάσωση της Παραλίας του Σαρωνικού.

Είμαστε εξαιρετικά ευτυχείς γι’ αυτή τη νίκη. Παρ’ όλ’ αυτά δεν μπορούμε να μην αναφερθούμε στην ασύγγνωστη αδιαφορία που συναντούμε, όσον αφορά γενικά τις προσφυγές από τον καθ’ ύλην αρμόδιο ΣΥΡΙΖΑ και ενίοτε από τα ενδιαφερόμενα σωματεία στην αξιοποίηση των ένδικων μέσων που αποτελούν σημαντικό όπλο των αγώνων μας. Οι γενικόλογες διαμαρτυρίες, εντός και εκτός Βουλής, εφόσον δεν συνοδεύονται από αντίστοιχα έργα (κίνημα, προσφυγές), μπορεί να προβάλλουν τους διαμαρτυρόμενους δεν σώζουν, όμως, ούτε τα δημόσια αγαθά ούτε την κοινωνία.

 

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!