Όπως καταγγέλλει η Αγωνιστική Συσπείρωση Εργαζομένων ΟΤΕ, 13 τεχνικοί από 6 τεχνικά τμήματα της Αττικής (Αμαρουσίου, Ν. Ιωνίας, Αλυσίδας, Άρεως, Χαλανδρίου και Σόλωνος) πήραν εντολή στα μέσα της εβδομάδας και παρέλαβαν από το Δ. Μέγαρο ισάριθμους ξενόφερτους μάνατζερ που τους συνόδευσαν στις συνδέσεις και στις βλάβες των τηλεφωνικών γραμμών. Οι εργαζόμενοι που προφανώς κατάλαβαν τη μεθόδευση της DT να φέρει για «έλεγχο» ή «εκπαίδευση» τους ξένους μάνατζερ, απευθύνθηκαν στο Σωματείο, από όπου όμως δεν βρήκαν την αντίστοιχη ανταπόκριση, καθώς η διοίκηση της ΠΕΤ-ΟΤΕ (πλειοψηφεί η ΔΑΚΕ) δεν θεώρησε «ύποπτη» τη συγκεκριμένη διαδικασία.
Έτσι, κατά τη διάρκεια των επισκέψεων των συνεργείων για νέες συνδέσεις ή επιθεωρήσεις, οι ξένοι «παρατηρητές» εισέβαλαν στους κατανεμητές, άνοιγαν καφάο, έμπαιναν απρόσκλητοι στα σπίτια των συνδρομητών, για ν’ αποκτήσουν «άμεση αντίληψη» από τον τρόπο δουλειάς των τεχνικών του ΟΤΕ και στη συνέχεια να συντάξουν τις ανάλογες εκθέσεις προς το μεγάλο αφεντικό στο Βερολίνο.
Η DT πληρώνοντας μόλις 390 εκατ. ευρώ για να αποκτήσει το φιλέτο του ΟΤΕ, ενώ μόνο το α’ εξάμηνο του 2012 είχε κέρδη περισσότερα από το τίμημα εξαγοράς (410,4 εκατ. ευρώ), έχει καταφέρει να μετατρέψει μια από τις μεγαλύτερες ελληνικές επιχειρήσεις σε απόλυτο εργασιακό γκέτο.
Ξένοι επιτηρητές, κακοπληρωμένοι εργαζόμενοι με νέες απαράδεκτες συμβάσεις, μετακίνηση με το ζόρι 1.600 εργαζομένων σε ένα απομακρυσμένο κτίριο στο Κορωπί και βεβαίως πλήρη εχεμύθεια από τα ελληνικά ΜΜΕ που παίρνουν το… κάτι τις τους από τη διαφήμιση της DT.
Δήμαρχος–τιμωρός εναντίον όσων αντιστέκονται
Σε μια ξεκάθαρη επιχείρηση τρομοκράτησης των εργαζομένων, επειδή τόλμησαν προ 5μήνου να καταγγείλουν παρατυπίες στο δήμο και στη λειτουργία των παιδικών σταθμών, ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Θεσσαλονίκης προχώρησε σε βλαπτικές μετακινήσεις 17 εργαζομένων του Νομικού Προσώπου που διαχειρίζεται τους παιδικούς σταθμούς.
Όπως καταγγέλλει ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ και Δημοτικών Επιχειρήσεων του Νομού Θεσσαλονίκης, η βλαπτική μετακίνηση των συγκεκριμένων 17 εργαζομένων είχε εκδικητικό χαρακτήρα. Όπως μάλιστα δήλωσε στο Δρόμο, η γενική γραμματέας του Συλλόγου Ελένη Φυσέκη «όταν χτυπούν μόνιμο προσωπικό και εκλεγμένους εκπροσώπους του, στοχεύουν ξεκάθαρα στην τρομοκράτηση των εργαζομένων».
Ο δήμαρχος Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης, αν και πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής και Απασχόλησης της ΚΕΔΕ, δεν φαίνεται να έδειξε το αντίστοιχο αίσθημα κοινωνικής ευαισθησίας απέναντι στους εργαζομένους των δημοτικών παιδικών σταθμών, οι οποίοι επέμεναν πέρυσι για όλο το σχολικό έτος να καταγγέλλουν παρανομίες στη λειτουργία των σταθμών, και προτίμησε να απαλλαγεί –όπως φαίνεται- από την παρουσία τους.
Το σήριαλ ξεκίνησε τα προηγούμενα Χριστούγεννα, όταν οι εργαζόμενοι μέσω του σωματείου τους, κατήγγειλαν παράνομες οικοδομικές δραστηριότητες σε εσωτερικό χώρο παιδικού σταθμού, εν μέσω μάλιστα των χριστουγεννιάτικων διακοπών όταν ο σταθμός λειτουργούσε παράνομα με συμβασιούχους για να εξυπηρετηθούν –δήθεν- οι εργαζόμενοι γονείς. Ύστερα από τον θόρυβο που προκλήθηκε από τις σοβαρές καταγγελίες οι οικοδομικές εργασίες σταμάτησαν.
Η κόντρα συνεχίστηκε όταν μερικούς μήνες μετά βρέθηκαν ακατάλληλα τρόφιμα σε δημοτικό παιδικό σταθμό. Οι εργαζόμενοι μέσω του σωματείου τους ενημέρωσαν το Δήμο και το Νομικό Πρόσωπο ως όφειλαν για την κακή ποιότητα των τροφίμων, γεγονός που ενόχλησε την ηγεσία του Δήμου. Το Σωματείο εδώ και μήνες καλύπτει πλήρως τους εργαζόμενους ζητώντας να αναζητηθούν ευθύνες εκεί που υπάρχουν, ενώ την παρούσα χρονική στιγμή που οι βρεφικοί και παιδικοί σταθμοί του δήμου ξεκίνησαν τη νέα σχολική χρονιά με μειωμένο αριθμό παιδιών και προσωπικού, δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν να αντιστέκονται στις παρανομίες από όπου και εάν προέρχονται.