Κοινή εταιρία στήνουν δύο κορυφαίοι ανταγωνιστές

Με τις ευλογίες της κυβέρνησης προχωρούν οι επικεφαλής των δυο κορυφαίων ανταγωνιστών στις τηλεπικοινωνίες, Vodafone και Wind, στη συγχώνευση των δικτύων τους. Με ένα σχέδιο που συζητείται από καιρό οι δυο εταιρίες ενοποιούν τα τεχνικά τους τμήματα συστήνοντας ενιαία εταιρία, η οποία, όπως φρόντισαν να διαφημίσουν μέσα από συνάντησή τους με τον πρωθυπουργό και κορυφαίους υπουργούς, θα συνεισφέρει 650 νέες θέσεις εργασίας.
Στην πραγματικότητα, όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι και των δυο εταιριών, η νέα εταιρία θα απορροφήσει τεχνικούς που ήδη εξυπηρετούν τις ανάγκες των δικτύων, που στην καλύτερη περίπτωση θα φθάσουν τους 300. Μόνο που δεν θα πρόκειται για νέες θέσεις εργασίας, αλλά για μετακίνηση από υπάρχουσες και μάλιστα με επαχθείς όρους.
Όπως αναφέρουν σε ανακοινώσεις τους τα επιχειρησιακά σωματεία εργαζομένων των δυο εταιριών πρόκειται για ένα σχέδιο κατάλυσης των εργασιακών κατακτήσεων που έχουν πετύχει μέσα από επιχειρησιακές συμβάσεις εργασίας, και δραστικής περικοπής θέσεων εργασίας. Άλλωστε και οι δυο εταιρίες έχουν πραγματοποιήσει σχετικά πρόσφατα μεγάλα προγράμματα εθελούσιας εξόδου, οδηγώντας εκτός εργασίας εκατοντάδες εργαζόμενους.
Τα δυο σωματεία θεωρούν ότι η κίνηση των δυο εταιριών αποσκοπεί στη βίαιη μείωση του κόστους, χτυπώντας μισθούς και δικαιώματα και δημιουργώντας μια νέα εργασιακή πραγματικότητα. Γι’ αυτό και αντιτίθενται και καλούν τους εργαζόμενους να μη δεχτούν να ενταχθούν στη νέα εταιρία, αλλά να παραμείνουν στις εταιρίες που απασχολούνται, υπερασπιζόμενοι τις θέσεις εργασίας, τους μισθούς, τις συλλογικές συμβάσεις και τις συνθήκες εργασίας τους.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!