Αρκετές ερωτήσεις δημοσιογράφων -όπως ήταν αναμενόμενο- προκάλεσε η συνέντευξη Τύπου που έδωσε ο Α. Αλαβάνος στην ΕΣΗΕΑ, ανακοινώνοντας την απόφαση του Μετώπου Αλληλεγγύης και Ανατροπής για ξεχωριστή υποψηφιότητα στην Περιφέρεια Αττικής.

Η αποστροφή του επικεφαλής του Μετώπου ότι «η ελεύθερη Αττική είναι το πρώτο αποφασιστικό βήμα για την ελεύθερη Ελλάδα» ήταν το έναυσμα για την πρώτη ερώτηση διατυπωμένη ως εξής: «Πώς θα κλείσετε τις πόρτες στους επιτηρητές του μνημονίου, αφού είναι οι χρηματοδότες της χώρας; Το πρόβλημα δεν είναι δικό μας, είναι των ευρωπαϊκών τραπεζών, απάντησε ο Α. Αλαβάνος. Αυτές θα αντιμετωπίσουν ένα τεράστιο ζήτημα, αυτές θα αναγκαστούνε να ζητήσουν αναδιαπραγμάτευση του χρέους. Και αυτό θα είχε δρομολογηθεί ήδη, αν η Ελλάδα είχε κυβέρνηση, αλλά δεν έχει…
Σε επόμενη ερώτηση αν το Μέτωπο θα κατέβει ανεξάρτητα στους δήμους Αθήνας και Θεσσαλονίκης επανέλαβε ότι το Μέτωπο θα εξαντλήσει κάθε προσπάθεια προκειμένου να υπάρξουν παντού υποψηφιότητες ευρύτατης αποδοχής της Αριστεράς. Μιας Αριστεράς που εκτός από το ΣΥΡΙΖΑ περιλαμβάνει δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς αλλά και άλλες ομάδες της νεολαίας που είναι εκτός των παραδοσιακών σχημάτων.
Αναφορικά με την πρόταση της υποψηφιότητας Μητρόπουλου από την ΚΠΕ του ΣΥΝ ανέφερε ότι δεν έχει γίνει δεκτή από καμία συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ.
Απαντώντας σε ερώτηση για τη διαφαινόμενη διάσπαση στον ΣΥΡΙΖΑ ο Α. Αλαβάνος τόνισε ότι δεν θα φτάναμε στο σημείο αυτό «αν όλοι τοποθετιόμασταν με βάση κριτήρια που έχουν σχέση με την ενεργοποίηση της κοινωνίας. Σε κάθε περίπτωση, όμως, δεν έχουμε μια συνολική διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ», ανέφερε. «Από τη δικιά μας πλευρά, αν καταφέρουμε να μαζέψουμε χυμούς και να γονιμοποιηθεί αυτό το παράτολμο εγχείρημα που κάνουμε, αυτούς τους χυμούς θα τους προσφέρουμε, ώστε να μπορέσει συνολικά η ριζοσπαστική Αριστερά να αναγεννηθεί και να ανασυγκροτηθεί και μέσα σ’ αυτήν βάζω σαφώς και τον ΣΥΡΙΖΑ», κατέληξε.
Μιλώντας στο Δρόμο ο Χρήστος Καπάταης ανέφερε ότι «ξεκινάμε να δώσουμε το καινούριο, αυτό που μέχρι σήμερα δεν υπάρχει. Προσπαθούμε να πείσουμε έναν κόσμο που καταγράφεται στις μετρήσεις, στο 33-35%, ο οποίος δηλώνει ότι δεν θα συμμετέχει στις εκλογές, επειδή είναι απελπισμένος. Προσπαθούμε να του πούμε ότι εδώ είμαστε, υπάρχει ο άλλος δρόμος, ότι το μνημόνιο δεν είναι μονόδρομος».

Μ.Σ.
Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!