Αρχική διεθνή Ταραχώδες λοκντάουν

Ταραχώδες λοκντάουν

Σε αντίθεση με ό,τι πιστεύεται στη Δύση, κάθε χρόνο μετριούνται σε χιλιάδες οι λαϊκές διαμαρτυρίες που ξεσπούν στην Κίνα ενάντια στη διαφθορά αξιωματούχων, την ακραία εκμετάλλευση των εργαζομένων κ.ά. προβλήματα. Η πανδημία αποτέλεσε μια πρώτης τάξης ευκαιρία για τον περιορισμό τους, βοηθούντων και των πρόσφατων εκστρατειών πάταξης της πιο προκλητικής διαφθοράς. Έτσι προκάλεσε την προσοχή πολλών το ξέσπασμα οργής των φτωχογειτονιών της Χαϊζού στην Γκουάνγκζου, μεγαλούπολη στη νότια Κίνα, ενάντια στο παρατεταμένο λοκντάουν.

Από τη νύχτα της περασμένης Δευτέρας χιλιάδες άνθρωποι, κυρίως εργάτες υφαντουργίας, ξεσηκώθηκαν ενάντια στην εγκατάλειψή τους από τις αρχές, καταγγέλλοντας ότι έχουν αφεθεί χωρίς τρόφιμα και φάρμακα – σε αντίθεση με την προσοχή που δίνεται σε πλουσιότερες συνοικίες. Έριξαν τα φράγματα που ορίζουν τη ζώνη της καραντίνας, συγκρούστηκαν με αστυνομικούς και υγειονομικούς που επιχείρησαν να τους εμποδίσουν και ανέτρεψαν αστυνομικά οχήματα.

Για να τους κατευνάσει, η κεντρική κυβέρνηση ανακοίνωσε χαλάρωση των αυστηρών λοκντάουν και της πολιτικής «μηδενικών κρουσμάτων»…

Σχόλια

Exit mobile version