Αρχική κοινωνία εργασία Προκλητική αντεργατική πολιτική από τη Gulf Air

Προκλητική αντεργατική πολιτική από τη Gulf Air

Mε τακτικές που προσομοιάζουν με… φιρμάνι από τον Εμίρη, η επίσημη αεροπορική εταιρία του εμιράτου του Μπαχρέιν, Gulf Air, αποφάσισε, παρακάμπτοντας κάθε νόμιμη διαδικασία να μεταφέρει το σύνολο των δραστηριοτήτων της στην Ελλάδα σε Γενικό Πράκτορα, απολύοντας με το στανιό το σύνολο του προσωπικού της στα γραφεία που διατηρούσε στην Ελλάδα.

Όπως καταγγέλλουν σε επιστολή τους οι εργαζόμενοι μέσω του Συλλόγου Προσωπικού Εναέριων Μεταφορών, η αεροπορική εταιρία έχει δείξει ξανά το αντεργατικό της πρόσωπο όταν το 2002 «διέκοψε» για δύο χρόνια την εν Ελλάδι παρουσία της, απολύοντας –ξανά- το σύνολο του προσωπικού της για να επανέλθει αργότερα με… φθηνότερους εργαζόμενους.
Ίσως και τώρα η λογική του global outsourcing να επιτάσσει το κλείσιμο της εταιρίας, που πετά στο δρόμο εργαζόμενους χωρίς καμία προειδοποίηση ή διαβούλευση με το αρμόδιο Σωματείο. Ο Σύλλογος Προσωπικού καλεί την πολιτεία και το υπ. Ανάπτυξης να αναλάβουν τις ευθύνες τους για τον σεβασμό εκ μέρους της εταιρίας των νόμων της χώρας και της ΣΣΕ που προστατεύει τους εργαζόμενους. Καταγγέλλουν, μάλιστα, την τακτική της εταιρίας που στρέφεται με τον πιο κυνικό τρόπο ενάντια στους εργαζομένους που τη στήριζαν, σε μια περίοδο που οι τελευταίοι δέχονται τη μεγαλύτερη επίθεση στην εργασία και τα ασφαλιστικά τους δικαιώματα.

 

Σχόλια

Exit mobile version