Άπατο βαρέλι
Μας ενημερώνουν, λοιπόν, οι αρμόδιοι, ότι το περίφημο χρέος, αυξήθηκε κατά 20 δισ. ευρώ μέσα σε ένα τρίμηνο και κατά 39 δισ. ευρώ μέσα σε ένα χρόνο.
Στα τέλη Σεπτεμβρίου 2010 το χρέος ανήλθε στα 336,8 δισ. ευρώ από 316,9 δισ. ευρώ που ήταν πριν από τρεις μήνες και από 297,9 δισ. που ήταν πριν από ένα χρόνο.
Μισθοί, συντάξεις, απολύσεις, λουκέτα, μεροκάματα, όλα στο… θεριό το χρέος κι αυτό αχόρταγο όλο να ζητά.
Τα διεθνή και ντόπια λαμόγια, μας συστήνουν τη λύση:
«Η εξέλιξη αυτή αναδεικνύει το πόσο καίριας σημασίας είναι η προώθηση του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων».
Αδίστακτοι τοκογλύφοι.
Το αφεντικό τρελάθηκε
Πιστή και πρόθυμη η κυβέρνηση στις απαιτήσεις του κεφαλαίου, βάζει μπρος να ξεπουλήσει ό,τι Δημόσιο έχει απομείνει.
Στην Έκθεση του Προϋπολογισμού υπάρχει ολόκληρος κατάλογος με το μετοχολόγιο του Ελληνικού Δημοσίου, ώστε οι ενδιαφερόμενοι να γνωρίζουν τα δημόσια φιλέτα που είναι προς παραχώρηση:
Το Καζίνο της Πάρνηθας, η Δημόσια Επιχείρηση Αερίου, η ΤΡΕΝΟΣΕ, τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα με την ΠΥΡΚΑΛ και την ΕΒΟ, η ΛΑΡΚΟ, η Εγνατία Οδός, ακόμα και 4 αεροπλάνα Αirbus A340, που έχουν ξεμείνει από το ξεπούλημα της ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ.
Στην Έκθεση υπάρχει ολόκληρος κατάλογος με το μετοχολόγιο του Ελληνικού Δημοσίου και τη συμμετοχή του σε δεκάδες επιχειρήσεις, πολλές από τις οποίες είναι εισηγμένες στο Χρηματιστήριο της Αθήνας, μη τυχόν και ξεφύγει κάτι από τους αετονύχηδες.
Κανονικό εθνικό ξεπούλημα.
Η λυκοσυμμαχία εκσυγχρονίζεται
Με τη συμμετοχή και την υπογραφή της χώρας μας, το νέο ΝΑΤΟ αναβαθμίζει το ιμπεριαλιστικό του έργο.
Στην πρόσφατη σύνοδό του, ανακοινώθηκε η λεγόμενη «αντιπυραυλική ασπίδα» στην Ευρώπη και στην οποία η ελληνική κυβέρνηση έχει δηλώσει πρόθυμη να συμμετάσχει, με ό,τι κινδύνους συνεπάγεται αυτό. Στο πλαίσιο, δε, της διευθέτησης που γίνεται στο Αιγαίο και τη συνδιαχείριση με την Τουρκία, η λεγόμενη «ασπίδα» θα παίξει καταλυτικό ρόλο για την πλήρη ΝΑΤΟποίηση της περιοχής.
Ως «βασική προτεραιότητα» χαρακτηρίστηκε η συνέχιση της νατοϊκής κατοχικής αποστολής «ISAF» στο Αφγανιστάν, έως το τέλος του 2014. Τέλος, οι νατοϊκοί μίλησαν και για «περιφερειακή σταθερότητα και ασφάλεια στην περιοχή των Βαλκανίων», τονίζοντας πως η «ειρηνευτική δύναμη» KFOR «παραμένει στο Κοσσυφοπέδιο για τη στήριξη ενός σταθερού, ειρηνικού και πολυεθνοτικού περιβάλλοντος».
Τα πάντα στην υπηρεσία των πολυεθνικών.
Λεηλασία
Μας έχουν ζαλίσει και μας έχουν μπερδέψει με τα ποσά που κάθε λίγο μας ξεφουρνίζουν.
Αν κάτσουμε και λογαριάσουμε τι πληρώνει ο μισθωτός, ο συνταξιούχος, ο άνεργος, ο νέος εργαζόμενος, για τους τραπεζίτες και μόνο, θα πάθουμε την πλάκα μας.
Το 2009 πληρώθηκαν για τόκους και εξόφληση μακροπρόθεσμων και βραχυπρόθεσμων χρεών 84,4 δισ. ευρώ.
Το 2010, τα αντίστοιχα ποσά ήταν της τάξης των 63,4 δισ. ευρώ
Για το 2011 εκτιμάται ότι για την πληρωμή των τραπεζιτών θα πληρωθούν σε τόκους και εξόφληση χρεών 64,5 δισ. ευρώ, ενώ λιγότερα από 60 δισ. θα πληρωθούν σε μισθούς, συντάξεις, επιχορηγήσεις, επιδόματα και για το σύνολο των άλλων αναγκών λειτουργίας του δημόσιου τομέα.
Ο λαός και ο κοινωνικός πλούτος που παράγει, λεηλατείται για να πληρωθούν οι ντόπιοι και ξένοι πιστωτές και τοκογλύφοι οι οποίοι θησαυρίζουν κερδοσκοπώντας με το ελληνικό κρατικό χρέος.
Το ιρλανδικό θαύμα
«Κέλτικος τίγρης της οικονομίας»
Έτσι αποκαλούσαν την Ιρλανδία στο ΠΑΣΟΚ, επί εποχής Σημίτη.
Μετά ήρθε η Ν.Δ. και ο Γ. Αλογοσκούφης μας παρότρυνε:
«Η Ελλάδα μπορεί να γίνει η Ιρλανδία της Νοτιοανατολικής Ευρώπης»
Στην έκθεση της ΤτΕ για την ανταγωνιστικότητα, το 1999, η Ιρλανδία καταγραφόταν από το σημερινό σύμβουλο του πρωθυπουργού Παπαδήμο, ως «παράδειγμα χώρας».
«Το παράδειγμα της Ιρλανδίας πρέπει να εφαρμόσει η ελληνική κυβέρνηση», δήλωνε ο γνωστός μας Τρισέ, το 2009
Ποιο, όμως ήταν το «θαύμα» της Ιρλανδίας;
Η μετατροπή της χώρας σε φορολογικό παράδεισο για τις πολυεθνικές με φορολογία των κερδών τους 12,5%, με πλήρη απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων και την κατάλυση κάθε μέτρου κοινωνικής προστασίας.
Αποτέλεσμα, η μαζική μετανάστευση (πάνω από 40.000 ετησίως), ο μισθός να μειώνεται έως και 30%, ο ΦΠΑ να εκτινάσσεται στο 21,5%, τα επιδόματα ανεργίας να περικόπτονται, το ΑΕΠ να κατρακυλά κατά 7%, οι κρατικές δαπάνες να συρρικνώνονται στο 36% του ΑΕΠ.
Από τους «σωτήρες» ποιος θα μας σώσει;
Δεν έχουν όρια
Τώρα που κυβέρνηση και τρόικα έχουν σαρώσει τα πάντα, τώρα βρήκε την ώρα ο γνωστός μας κ. Μίχαλος, πρόεδρος του ΕΒΕΑ, να διατυπώσει τις καινούργιες αξιώσεις των μεγαλοβιομήχανων.
Με ένα κείμενο «12 πρακτικών και άμεσα εφαρμόσιμων μέτρων», οι παράγοντες της αγοράς ζητούν, κυριολεκτικά, τζάμπα εργάτες και νέα υπερκέρδη, ακολουθώντας την τακτική της πίεσης και της «προώθησης διακηρυγμένων θέσεων της κυβέρνησης».
Ζητάνε λοιπόν:
Μεγαλύτερη ευελιξία στην αγορά εργασίας και μείωση των εργοδοτικών εισφορών, πλήρη ιδιωτικοποίηση των κρατικών οργανισμών και επιχειρήσεων, ξεπούλημα της δημόσιας ακίνητης περιουσίας, απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων, ιδιωτικοποίηση των πανεπιστημίων, αναγνώριση των ξένων πανεπιστημίων, ενεργοποίηση του νόμου για τις συμπράξεις ιδιωτικού-δημόσιου τομέα και τελειωμό δεν έχουν τα «αιτήματα» τους.
Για μια ακόμα φορά γίνεται φανερό πως τούτη η «κρίση», έχει πολλούς κερδισμένους.