Αρχική διεθνή Όλα πάνε σύμφωνα με το πρόγραμμα

Όλα πάνε σύμφωνα με το πρόγραμμα

Χθεσινοί αριθμοί, αποτελέσματα της «αυτοάμυνας» του κατοχικού κράτους: 27.513 καταμετρημένοι νεκροί (συν άνω των 8.000 αγνοούμενοι στα βομβαρδισμένα χαλάσματα), εκ των οποίων 11.600 παιδιά και 8.000 γυναίκες. Και 70.537 τραυματισμένοι, οι περισσότεροι εκ των οποίων δεν έχουν ιατρική φροντίδα, μιας και έχουν καταστραφεί ή υπολειτουργούν όλα σχεδόν τα νοσοκομεία της Γάζας. Η οποία καθίσταται ακατοίκητη, σύμφωνα με τους διεθνείς οργανισμούς, καθώς μεγάλο τμήμα της έχει ανασκαφθεί, οι όποιες υποδομές της δεν υπάρχουν πια, και το υπέδαφός της καταστρέφεται για χρόνια αφότου οι ισραηλινοί πλημμυρίζουν με θαλασσινό νερό τα περίφημα τούνελ. Σχεδόν δύο εκατομμύρια ξεσπιτωμένοι έχουν στριμωχτεί σε ένα μικροσκοπικό τμήμα της νότιας Γάζας, που πλέον βρίσκεται κι αυτό στο επίκεντρο της «προσοχής» του κατοχικού στρατού.

ΑΥΤΑ ΟΜΩΣ θεωρούνται πλέον ανάξια προσοχής. Η λεγόμενη διεθνής κοινότητα έπραξε το καθήκον της μέσω των άσφαιρων «ασφαλιστικών μέτρων» που αποφάσισε το Διεθνές Δικαστήριο, και πλέον επέστρεψε στον ρόλο του παρατηρητή (πλην αυτών που εξακολουθούν να εξοπλίζουν και να στηρίζουν παντοιοτρόπως το κατοχικό καθεστώς). Μάλιστα μεγάλο τμήμα αυτής της άμωμης διεθνούς κοινότητας δηλώνει σοκαρισμένο από τις ισραηλινές διαβεβαιώσεις ότι κάποιοι υπάλληλοι της UNRWA «συμμετείχαν στην επίθεση της 7ης Οκτωβρίου», και πλέον αντιμετωπίζει με κατανόηση το πάγιο αίτημα του Ισραήλ, να καταργηθεί η UNRWA και κάθε διεθνής οργάνωση που ασχολείται με τη διάσωση του παλαιστινιακού πληθυσμού στα Κατεχόμενα Εδάφη. Για αρχή, μια σειρά Δυτικές χώρες ανακοίνωσαν ότι παύουν τη χρηματοδότηση της UNRWA, ενώ τα Δυτικά ΜΜΕ την αποκαλούν… παράρτημα της Χαμάς!

ΑΝΤΙΘΕΤΑ, ΤΟΣΟ οι Δυτικές κυβερνήσεις όσο και τα μεγάλα ΜΜΕ είτε αγνοούν είτε αναφέρονται με ουδέτερους όρους σε ένα από τα πιο χαρακτηριστικά πρόσφατα ισραηλινά εγκλήματα πολέμου, που είχε «μόνο» 3 θύματα αλλά λέει πολλά για την ποιότητα του κράτους αυτού: αναφερόμαστε στην εν ψυχρώ εκτέλεση 3 Παλαιστινίων τραυματιών που νοσηλεύονταν σε νοσοκομείο της Τζενίν, στη Δυτική Όχθη. Εκεί μπήκε ξημερώματα μια μονάδα των ηρωικών ισραηλινών ειδικών δυνάμεων, ντυμένη με στολές γιατρών και νοσοκόμων, και δολοφόνησε, στα κρεβάτια τους, τους Παλαιστίνιους «τρομοκράτες». Θυμίζει κάτι από αρκετά παλιότερες ιστορίες η εν ψυχρώ εκτέλεση ασθενών άοπλων και ανίκανων να κινηθούν με την καταπληκτική δικαιολογία ότι ήταν «τρομοκράτες»; Μάλλον όχι. Θυμίζει τίποτα ο διεθνής κανόνας που ορίζει ότι δεν επιτρέπονται τέτοιες «εκκαθαριστικές επιχειρήσεις» μέσα σε νοσοκομεία; Πάλι όχι. Προβλέπεται, σε ένα μόρφωμα που παριστάνει ότι είναι κράτος δικαίου, η εξωδικαστική εκτέλεση αόπλων; Αν πρόκειται για το Ισραήλ, εννοείται πως ναι!

ΤΩΡΑ ΠΑΝΤΩΣ έχει ξανανοίξει η συζήτηση για πιθανή εκεχειρία, αφού ο κατοχικός Γολιάθ δεν έχει καταφέρει, παρ’ όλα όσα, να λυγίσει το σώμα και το πνεύμα του Παλαιστινιακού λαού. Την ίδια στιγμή ο νεοναζί ισραηλινός «πολιτικός ηγέτης» Άβιγκντορ Λίμπερμαν (γεννηθείς στη Μολδαβία και μεταναστεύσας στην… πατρίδα του το 1978), ο οποίος θεωρεί πολύ μετριοπαθή τον Νετανιάχου και φιλοδοξεί να τον αντικαταστήσει στην πρωθυπουργία, διαβεβαιώνει σε χθεσινή συνέντευξή του στην Jerusalem Post ότι δεν υφίσταται λύση δύο κρατών. Αντ’ αυτής, προτείνει να δοθεί στην Αίγυπτο ένα τμήμα της Λωρίδας της Γάζας και στην Ιορδανία μερικοί θύλακες στη Δυτική Όχθη με αντάλλαγμα μια… μόνιμη ειρήνη. Επιπρόσθετα, προτείνει τη δημιουργία μιας νέας παλαιστινιακής πόλης στην έρημο του Σινά, στην Αίγυπτο, όπου «θα μπορούσαν να δημιουργηθούν και μεταποιητικές βιομηχανίες επωφελείς για όλη την περιοχή»! Μέχρι τότε, λέει, το Ισραήλ θα πρέπει να κόψει κάθε παροχή νερού, φαρμάκων, καυσίμων και τροφίμων σε όσους Παλαιστίνιους επιμένουν να παραμείνουν στη Γάζα. Από μια άποψη, αυτού του φυράματος οι «πολιτικοί» έχουν κάνει πρόοδο, αν αναλογιστεί ότι λίγα χρόνια πριν ο ίδιος Λίμπερμαν θεωρούσε ότι η καλύτερη αντιμετώπιση όσων Παλαιστίνιων αντιστέκονται ήταν ο αποκεφαλισμός με τσεκούρι. Κατά τα άλλα, όχι, ούτε εθνοκάθαρση υλοποιείται, ούτε γενοκτονία επιχειρείται.

Σχόλια

Exit mobile version