Αθώος λοιπόν και ο κύριος Χριστοφοράκος (πολιτικός πρόσφυγας στο Ράιχ από το 2009) και άπαντες οι λοιποί συγκατηγορούμενοί του για το σκάνδαλο της Siemens. Αλλά, ποιο σκάνδαλο; Αφού αθωώθηκαν οι άνθρωποι, ο όρος είναι παρατραβηγμένος. Έστω κι αν αθωώθηκαν λόγω παραγραφής. Διότι, εάν το σκάνδαλο ήταν τόσο καραμπινάτο όσο ισχυρίζονται κάτι λαϊκιστές, η Δικαιοσύνη θα είχε τσακιστεί να το ερευνήσει και να τιμωρήσει πάραυτα τους ενόχους. Σωστά; Σωστά να λέτε! Επειδή εάν αρχίσετε τις μπηχτές και τις ειρωνείες, ούτε ψύλλος στον κόρφο σας. Άλλωστε όλοι γνωρίζετε καλά ότι, όποτε υπάρχει ανάγκη, η Δικαιοσύνη δρα αστραπιαία – να, ας πούμε, αν πάτε να κάνετε στα καλά του καθουμένου απεργία. Ή αν πουλάτε κάστανα στο δρόμο χωρίς ταμειακή και POS.

Το αυτό ισχύει και για το πολιτικό σύστημα. Μόνο κάποιος κακόπιστος λαϊκιστής θα μπορούσε να ισχυριστεί ότι οι κυβερνήσεις από το 2008 μέχρι σήμερα δεν έκαναν τα πάντα ώστε να λάμψει η αλήθεια και… πώς το λέμε το άλλο; Α ναι, να φτάσει το μαχαίρι στο κόκαλο! Ή ότι οι πολιτικοί μας αλληλοκαλύπτονταν για όσα κατηγορούνταν (αδίκως!) ότι έπραξαν. Αρκούν ως απόδειξη οι αλλεπάλληλοι νόμοι περί (μη) ευθύνης υπουργών και, πιο πρόσφατα, η νομοθέτηση του «ακαταδίωκτου» για πάσης φύσεως ειδικούς που αποφασίζουν για το πώς και πόσο θα αναπνέουμε, και λογαριασμό δεν δίνουν. Ορθώς, διότι αλλιώς φανταστείτε πάρτι που θα έκαναν οι ανεύθυνοι λαϊκιστές κάθε τρεις και λίγο εις βάρος των ολίγων γενναίων που καλούνται να πάρουν δύσκολες αποφάσεις.

Εδώ χρειάζεται ειδική τιμητική μνεία σε έναν παλαιότερο υπουργό, τον κύριο Αλογοσκούφη, ο οποίος είχε το θάρρος να καταργήσει εν μια νυκτί την Αρχή Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες την ώρα που αυτή ερευνούσε το μη-σκάνδαλο Siemens. Βέβαια με την ειδική αυτή μνεία αδικούμε άλλους εξέχοντες πολιτικούς μας, τους οποίους οι επάρατοι λαϊκιστές επιχείρησαν να εμπλέξουν στο μη-σκάνδαλο, όπως π.χ. σύμπασα την Αγία Οικογένεια Μητσοτάκης Α.Ε., όπως και διάφορους επιφανείς σοσια-ληστές, αλλά τι να κάνουμε; Ο καθείς και οι συμπάθειες του. Επί τη ευκαιρία, οι φοιτητές του Τμήματος Οικονομικής Επιστήμης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, που έχουν την τύχη του Τμήματός τους να προεδρεύει ο κ. Αλογοσκούφης, να τον ακούν προσεκτικά: θα προοδεύσουν, και ίσως δοθεί και σ’ αυτούς η ευκαιρία να μας (ξανα)σώσουν.

Ξεφύγαμε όμως, και δεν υπάρχει χώρος να ασχοληθούμε με τον έστω και καθυστερημένα αθωωθέντα κύριο Χριστοφοράκο. Ελπίζουμε ότι οι Άρειοι οικοδεσπότες του δεν του έφαγαν και πολλά από τα εκατομμύρια ευρώ που έβγαλε με τον ιδρώτα του, κι ότι θα επιστρέψει και θα τα φέρει μαζί του. Αν μη τι άλλο, ψάχνουμε για στρατηγικούς επενδυτές, και ο αθωωθείς ταιριάζει γάντι στο προφίλ. Όσο για τα τουλάχιστον 130 εκατομμύρια μάρκα (67 εκατομμύρια ευρώ) που επενδύθηκαν από τη Siemens σε «δωρεές» προς κόμματα και πολιτικούς της Ελλάδας για να αποσπάσει συμβόλαια για τα καταπληκτικά προϊόντα της (όπως το περίφημο C4I των Ολυμπιακών Αγώνων, που δεν χρησιμοποιήθηκε ποτέ κι ακόμη το πληρώνουμε), χαλάλι. Στο κάτω-κάτω, σε συμπατριώτες μας έμειναν τα λεφτά. Αφήστε που αν το χρήμα κινείται, όλοι επωφελούμαστε. Ρωτήστε και τον κύριο Αλογοσκούφη που, ως επιφανής οικονομολόγος, θα σας το επιβεβαιώσει.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!