Σε δημόσιο διάλογο έξω από το Δημαρχείο Πειραιά κάλεσαν τη Δευτέρα, 6 Δεκεμβρίου, οι μαθήτριες του Ραλλείου Πειραματικού Γυμνασίου και Λυκείου Πειραιά, τη δημοτική Αρχή, τη Σχολική Επιτροπή, τους γονείς και καθηγητές τους. Οι 500 μαθήτριες, οι γονείς τους και οι καθηγητές τους διαμαρτυρήθηκαν για την άρνηση της Σχολικής Επιτροπής, μέσω του προέδρου της κ. Μανώλη Χριστοφάκη, να παρέχει την αναγκαία εξουσιοδότηση στο δικηγόρο για να εκπροσωπηθεί το Σχολείο στη δίκη σχετικά με το ιδιοκτησιακό καθεστώς του σχολείου, με αντίδικο το δήμαρχο Πειραιά.

Το ιστορικό κτίριο της Ραλλείου που βρίσκεται απέναντι από την Πλατεία Κοραή ανήκε στο ιδιοκτησιακό καθεστώς του σχολείου όταν το 1971 ο τότε δήμαρχος Σκυλίτσης, με διάταγμα της χούντας, το υφάρπαξε για να το κάνει δημαρχείο.
Το 1982, με πρωτόδικη απόφαση, το σχολείο δικαιώνεται και ο τότε δήμαρχος Πειραιά ασκεί έφεση. Η τελευταία προγραμματισμένη δίκη της  Τρίτης 7 Δεκεμβρίου αναβλήθηκε για τις 22/11/2011, αφού ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής και δημοτικός σύμβουλος του ΠΑΣΟΚ κ. Χρυστοφάκης  δεν υπογράφει την παροχή εξουσιοδότησης στο δικηγόρο λέγοντας πως «δεν μπορεί να δεσμεύσει τη νέα δημοτική Αρχή».
«Μέχρι 5 μέρες πριν από τη δίκη ο πρόεδρος της επιτροπής μας έλεγε πως θα υπογράψει την εξουσιοδότηση, κάτι που τελικώς δεν έκανε. Όσο για τη δημοτική Αρχή, στη συνάντηση που είχαμε την περασμένη Τετάρτη, ο κ. Μιχαλολιάκος δεν δεσμεύτηκε σε τίποτα, ενώ έχει δηλώσει στον Τύπο πως θα γκρεμίσει το κτίριο που ο ίδιος ονομάζει «γιαπί» για να το κάνει υπόγειο πάρκινγκ και πάρκο», λέει η πρόεδρος του Δεκαπενταμελούς Συμβουλίου, κυρία Σταματίνα Σταματάκου.
«Τα έσοδα από τα ενοίκια των καταστημάτων που βρίσκονται στο οικόπεδο τα καταχράζεται ο δήμος, ενώ θα έπρεπε να πηγαίνουν στο σχολείο μας και την ίδια στιγμή μάς πουλάει και υποχρέωση για το ενοίκιο που πληρώνει στο κτίριο που στεγαζόμαστε τώρα, στα πρώην Εκπαιδευτήρια Μπαχλιτζανάκη».
«Εμείς θέλουμε να παραμείνουμε στο ιστορικό κέντρο του Πειραιά, όπως αρμόζει στο όνομα του σχολείου μας και να διεκδικήσουμε τα περιουσιακά μας στοιχεία», λέει η μαθήτρια.
Στο Δελτίο Τύπου-ψήφισμα που έχει στείλει το Δεκαπενταμελές Συμβούλιο στα Μέσα τονίζουν τον κίνδυνο να δικαστούν ερήμην και να στερηθούν το δικαίωμά τους να υπερασπιστούν την ιστορία τους και τα περιουσιακά τους στοιχεία, υποθηκεύοντας το μέλλον τους.

Ξένια Πηρούνια

 

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!