Η περίπτωση της κυρίας Αικατερινάρη, που διορίστηκε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ Διευθύνουσα Σύμβουλος (CEO) του Υπερταμείου, συζητήθηκε μετά την εμφάνισή της στην επιτροπή οικονομικών της βουλής – όπου επιβεβαίωσε ότι οι ετήσιες αποδοχές της ανέρχονται σε 270.000 ευρώ. Τυπικά βέβαια δεν τη διόρισε η κυβέρνηση, αλλά το Εποπτικό Συμβούλιο του Υπερταμείου, πρόεδρος του οποίου είναι ο κύριος Jacques Henri Pierre Catherine Le Pape, γενικός επιθεωρητής του γαλλικού Υπουργείου Οικονομικών. Αλλά ας μην φοβόμαστε, διότι μέλος του εν λόγω Εποπτικού Συμβουλίου είναι και η κυρία Όλγα Χαρίτου, γνωστή για το ριζοσπαστικό παρελθόν της, οπότε υπάρχει απόλυτος έλεγχος. Απόδειξη είναι άλλωστε ακριβώς η πρόσληψη της κυρίας Αικατερινάρη.
Οπότε, πού είναι το πρόβλημα; Στα 270 ψωροχιλιάρικα που παίρνει για να εκποιήσει τα ασημικά; Προς Θεού, μην λαϊκίζουμε! Ακόμη και αντιπολιτευόμενα ΜΜΕ, που έδωσαν βάρος στη σχετική αντιπαράθεση Σταϊκούρα-Τσακαλώτου, έσπευσαν να διευκρινίσουν ότι η αμοιβή της είναι εύλογη. Μήπως τότε είναι πρόβλημα το γεγονός ότι η κυρία Αικατερινάρη τυγχάνει κόρη πρώην βουλευτίνας του ΣΥΡΙΖΑ, έπειτα της ΔΗΜΑΡ, και νυν υποστηρίκτριας του ΣΥΡΙΖΑ; Μα, και μόνο το ότι η κυβέρνηση ΓΑΠ τη διόρισε Αναπληρώτρια Διευθύνουσα Σύμβουλο της ΔΕΗ το 2010 (θέση στην οποία παρέμεινε έως το 2015) αποδεικνύει ότι ρόλο έπαιξαν τα προσόντα της. Διότι δεν θα μπορούσε να σκεφτεί κανείς ότι μια κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ (και οι συγκυβερνήσεις που τη διαδέχθηκαν) θα εξυπηρετούσε μέλη μιας οικογένειας της Ανανεωτικής Αριστεράς, σωστά;
Οπότε τι ζόρι τραβάμε; Γράψαμε ΔΕΗ, και κάτι θυμηθήκαμε: Η κυρία Αικατερινάρη είναι υπόδικη για δύο υποθέσεις, η μία εκ των οποίων σε βαθμό κακουργήματος. Συγκεκριμένα, κατηγορείται ότι την εποχή που συν-διεύθυνε τη ΔΕΗ συμμετείχε σε απιστία από κοινού για ζημία ύψους 74.435.000 ευρώ. Και; Απαγορεύεται να διοριστεί CEO μία υπόδικη; Διόλου, διότι οι Επικυρίαρχοι δεν κολλούν σε τέτοιες λεπτομέρειες. Ίσως να είχε πρόβλημα ο ΣΥΡΙΖΑ, που σε αντίστοιχες περιπτώσεις το έκανε μεγάλο ζήτημα. Αλλά ούτε αυτός είχε πρόβλημα. Μήπως όμως δεν γνώριζε ότι η κυρία Αικατερινάρη είναι υπόδικη; Α, όχι… Γιατί; Μα επειδή η δίωξή της ξεκίνησε ακριβώς εξαιτίας μιας ερώτησης* που κατέθεσαν στη βουλή 13 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ! Βέβαια αυτό συνέβη το 2012, δηλαδή σε μια άλλη ζωή, όπως δείχνει και η χρήση, στην εν λόγω κοινοβουλευτική ερώτηση, της λέξης «ξεπούλημα» αντί του ορθού «αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας». Οπότε, no problem!
Γ.Α.
* https://www.syn.gr/gr/keimeno.php?id=29933