Αρχική πολιτική Κινδυνεύει άμεσα η ζωή του Δ. Κουφοντίνα

Κινδυνεύει άμεσα η ζωή του Δ. Κουφοντίνα

Η εντελώς εκδικητική στάση της οικογένειας Μητσοτάκη-Μπακογιάννη απέναντι στον κρατούμενο Δημήτρη Κουφοντίνα είναι εντελώς εμφανής και θα οδηγήσει σε οδυνηρά αποτελέσματα αν δεν καμφθεί και δεν τροποποιηθεί. Ο πιθανός θάνατός του από την απεργία πείνας που κάνει, μπορεί να ευχαριστήσει την Πρεσβεία και την Οικογένεια, αλλά δεν έχει καμία σχέση με τον νομικό πολιτισμό και με τους νόμους που η ίδια η πολιτεία έχει καθορίσει.

Σύμφωνα με την κρατούσα άποψη ο Δ. Κουφοντίνας είναι ένας ποινικός κρατούμενος, που αφού δικάστηκε, καταδικάστηκε, εκτίει την ποινή του –σε ειδικές συνθήκες για 19 χρόνια– δεν έχει δώσει καμία αφορμή και τήρησε όλες τους όρους όταν πήρε άδειες, κάνοντας χρήση διατάξεων και δικαιωμάτων που του παρέχει η νομοθεσία. Τώρα σύμφωνα με όλες αυτές τις διατάξεις έπρεπε να μεταφερθεί στις φυλακές Κορυδαλλού και όχι να μεταχθεί ξαφνικά σε αυτές του Δομοκού. Δεν ζητάει χάρη ο κρατούμενος, ζητά να τηρηθούν τα δικαιώματά του.

Αν ήταν ένας απλός εγκληματίας ή ένας μεγαλέμπορος ναρκωτικών ίσως από καιρό να κυκλοφορούσε ελεύθερος (υπάρχουν πολλά τέτοια παραδείγματα). Αλλά ανήκει σε άλλη κατηγορία και έτσι λογικά καταρρίπτεται ο ισχυρισμός ότι είναι ένας ποινικός κρατούμενος. Η ειδική συμπεριφορά αφορά τη δράση του και τις ιδέες του. Αφορά ακόμα ότι είναι δραστήριος και σκεπτόμενος άνθρωπος. Μέσα στην φυλακή ο Δ.Κ. έχει γράψει τρία βιβλία που έχουν εκδοθεί εκτός φυλακής και κυκλοφορούν ελεύθερα (δηλαδή η σκέψη του κυκλοφορεί και κρίνεται) και έχει μεταφράσει άλλο ένα βιβλίο σημαντικό, της Μάρτα Χάνεκερ (που πρόσφατα πέθανε). Στην γειτονική Ιταλία που το φαινόμενο της ένοπλης βίας ή τρομοκρατίας πήρε πολύ μεγαλύτερες διαστάσεις, πολλοί από τους βασικούς πρωταγωνιστές του φαινομένου αυτού αφού καταδικάστηκαν και έκτισαν μια μακρόχρονη ποινή, άρχισαν να δουλεύουν και να επιστρέφουν το βράδυ στη φυλακή κράτησής τους, αφέθηκαν με κάποιους όρους ελεύθεροι κ.λπ. χωρίς όλα αυτά να δημιουργήσουν σοβαρά προβλήματα.

Άλλο δικαιοσύνη, άλλο τιμωρία, άλλο αυτοδικία και άλλο εκδίκηση. Το εκδικητικό κράτος, δηλαδή αυτό που παραβαίνει τις ίδιες τις διατάξεις του, αυτό που παιδεύει-βασανίζει μια κατηγορία κρατουμένων με διάφορους τρόπους, διαχέει μόνο μίσος και όχι παιδεία και δικαιοσύνη.

Γι’ αυτό να γίνει το λογικό και κατανοητό: Άμεση μεταφορά του Δ. Κουφοντίνα στις φυλακές Κορυδαλλού, να μην χάσει τη ζωή του από μια παράλογη και εκδικητική συμπεριφορά.

Ν.Τ.

Σχόλια

Exit mobile version