https://stovoreiostereomatiselva.blogspot.com/
Η Elva ζει στη Σκανδιναβία, αλλά παρακολουθεί και σχολιάζει στο blog της τις εξελίξεις στη «μητέρα πατρίδα» και μάλιστα πολύ στενά, όπως φαίνεται από τις αναρτήσεις της.
Η Elva δεν μας λέει άλλα στοιχεία για την ίδια (ένα από τα γοητευτικά… μυστήρια του διαδικτύου) οπότε ό,τι μπορεί να σχολιάσει ή να παρουσιάσει κανείς είναι μονό αυτό που του μένει από τα γραφτά της. Τα ενδιαφέροντά της είναι τα βιβλία, η μουσική, ο κινηματογράφος, τα ταξίδια… Οι μουσικές της προτιμήσεις αρχίζουν από grunge και φθάνουν ως τα ρεμπέτικα με πολλές εναλλαγές ενδιάμεσα.
Με χιούμορ αλλά και ενδιαφέρουσες παρατηρήσεις η ανάρτηση της στις 23/6 που αφόρα στην… παραλία που «έστησε» ο ΕΟΤ στο Λονδίνο
Life’s a… beach
(για ΠΟΙΟΥΣ όμως;)
Διαβάζοντας τον ευρηματικό τίτλο της Sunday Times: Life’s a (Greek) Beach in London, χαμογέλασα με τα όσα διηγούνται εκεί οι Άγγλοι για μια παραλία τουλάχιστον… 350 τόνων ελληνικής άμμου(!) που έστησε ο ΕΟΤ σε όχθη του Τάμεση με σκοπό να προσελκύσουμε τουρίστες φέτος στην Ελλάδα.
Αναρωτιέμαι που βρέθηκαν τα χρήματα για τέτοια events όταν αμφότεροι ειδήμονες στην Ελλάδα και την Αγγλία, ο καθένας στη γλωσσά του, μεταδίδουν το ίδιο και απαράλλακτο μήνυμα. Ο ΓΑΠ καλεί τα μέτρα λιτότητας «άδικα αλλά απαραίτητα» και ο υπουργός Οικονομικών Οsborne «tough but fair». «Συμμορφωθήκαμε» λοιπόν προς τις οδηγίες των εταίρων μας και των επιτελείων που μας έβαλαν τα… «δυο πόδια σ’ ένα παπούτσι», αλλά, που μας επισκέπτονται μόνο και μόνο για να κάνουν καμιά βουτιά στις δικές μας ακόμη καθαρές, ως επί το πλείστον, παραλίες.(…) Ένα ακόμη θέμα είναι ότι ακόμα κι αν… έχοντας υποστεί λοβοτομή πιστεύουμε ότι όλα γίνονται «για το καλό μας», θέλω να ρωτήσω γιατί ενώ γνωρίζουν την τακτική των περισσότερων Ευρωπαίων να κλείνουν νωρίς τις διακοπές τους, ξεκινάει μέσα Ιουνίου ο ΕΟΤ τις καμπάνιες, τώρα, που το παιχνίδι θεωρείται επιεικώς… χαμένο;
Και ενώ όλα αυτά συμβαίνουν εν μέσω λιτότητας και αβάσταχτων μέτρων για τον κοσμάκη, που δεν εννοεί να καταλάβει (παρά τις φιλότιμες προσπάθειες της κυβέρνησης) ότι διακοπές δεν πάει πια «όποιος κι όποιος», διαβάσαμε χθες πρωτοσέλιδο στο ΒΒC την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να καλύψει τα έξοδα παραμονής των ξένων τουριστών στην Ελλάδα «σε περίπτωση που απρόοπτα γεγονότα εμποδίζουν την επιστροφή στην πατρίδα τους»!!!
Κάτι τέτοιες ειδήσεις βγάζουν… μάτι, και άντε να πείσεις μετά ότι έχουμε κρίση και ότι μας λείπουν τα χρήματα;
Πάντως, όλοι όσοι το είδαν στη Σουηδία άρχισαν μετά το δούλεμα για τη… δήθεν ανάγκη λιτότητας και μέτρων στην Ελλάδα! Καλά, είπαν, κάποιοι φίλοι, λεφτά έχετε για τους τουρίστες, αλλά όχι για τους Έλληνες και χαμογελούσαν με νόημα για όλα αυτά που ανεχόμαστε ακόμα στην Ελλάδα, όπου σίγουρα η ζέστη και η μιζεροποίηση των καναλιών έχουν κάνει «καλή δουλειά» και ο κόσμος ούτε αντέχει πια να βλέπει, ούτε να διαβάζει, αλλά ούτε και ξέρει τελικά τι πράττουν και τι διαδίδουν τα επιτελεία τους σε άλλες χώρες, με αποτέλεσμα να ενστερνίζεται όλο και πιο πολύ, ειδικά στις μεγαλύτερες ηλικίες το «πίστευε και μη ερεύνα», αγαπημένο ρητό συγγενών (και όχι μονό…).
Οι «φθηνές διακοπές», το συνεργείο, οι Σουηδέζες και άλλες ιστορίες
Μια Σουηδέζα μηχανικός αυτοκίνητων που έδειχνε μια χαρά με τη φόρμα δουλειάς της στο συνεργείο, άλλαζε λάστιχα προχθές σε αυτοκίνητα πελατών, όταν κάποια στιγμή σταμάτησε για το μεσημεριανό της διάλειμμα και ρώτησε μια συνάδελφό της κάτι για… billig semester (φθηνές διακοπές). Ήμουν κοντά του ς, ενώ γινόταν η συζήτηση και έτσι έδωσα προσοχή (παλιά, καλή συνήθειά μου) να ακούσω για ποιο μέρος μιλούσαν.
Οι δυο νεαρές εργάτριες του εξουσιοδοτημένου συνεργείου αυτοκινήτων ανέφεραν στην αρχή την Κούβα, αλλά μετά από λίγο θυμήθηκαν την καταστροφή με τη πετρελαιοκηλίδα στον Κόλπο του Μεξικού από τη ΒP (που όπως διαβάζω σήμερα αντί να φροντίσει να λύσει το πρόβλημα, δείχνει να ενδιαφέρεται περισσότερο για την… κοινή γνώμη!).
Να μη πούμε και για τον… Οbama που εξέφρασε αυτή την «εύλογη….απορία»!
Μετά, οι δυο γυναίκες μίλησαν λίγο για την Ινδία, αλλά, και εκεί υπήρχε ένα ανάλογο… «προβληματάκι», όπως όλοι γνωρίζουμε.
Τελικά, κατέληξαν να μιλούν για τη Μεσόγειο. Θα πρέπει όμως να ήταν μέσα στα πράγματα αφού γνώριζαν τιμές κ.λπ. και τις άκουσα να λένε ότι «η Ελλάδα έχει τελευταία ακριβύνει πολύ λόγω του ευρώ»!
Η μια μηχανικός είπε ότι η Τουρκία είναι βέβαια φθηνότερη, «αλλά, δεν είναι το ίδιο, όπως η Ελλάδα. Βλέπεις τη διαφορά αν πας backpacking, όπως πήγαμε με το φίλο μου, πέρσι… Τελικά σκέφτομαι να πάω και πάλι στην Κω», είπε η μια, «η παρέα μας εκεί πηγαίνει χρόνια τώρα και δεν αλλάζουμε εύκολα. Έχουμε κολλήσει τόσο με το μέρος που έχουμε μάθει και λίγες λέξεις στα ελληνικά», είπε γελώντας, και αφού χαιρέτισε τη συνάδελφό της, μπήκε στο συνεργείο, βάζοντας έτσι και ένα τέλος στη συζήτηση τους (…και ακρόαση μου!). (…)