Ύστερα από την τεράστια επιτυχία που είχε η εγκατάσταση φίλτρων καθαρισμού αέρα στην Ομόνοια μετά από δωρεά του «Ομίλου Πολίτη», το πρόγραμμα θα επεκταθεί και σε άλλες τοποθεσίες. Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς των φορέων που τα εγκατέστησαν, κάθε τέτοια συσκευή ισοδυναμεί με 30 δέντρα. Κυβερνητικές πηγές διέρρευσαν ότι το πρόγραμμα θα επεκταθεί σε όλες τις αναδασωτέες εκτάσεις του Υμηττού, όπου θα τοποθετηθούν φίλτρα αέρα αντί για δέντρα. Πρόκειται για ένα μεγαλόπνοο έργο ανάπτυξης του ορεινού όγκου που θα υποκαταστήσει την έλλειψη δάσους μετά από σειρά καταστροφικών πυρκαγιών.

Το πρόγραμμα αφορά την εγκατάσταση 150 συσκευών διπλάσιου μεγέθους σε σχέση με αυτές που τοποθετήθηκαν στην Ομόνοια. Αυτό σημαίνει ότι η κάθε νέα συσκευή θα ισοδυναμεί με 60 δέντρα. Άρα με έναν πρόχειρο υπολογισμό, τα 150 φίλτρα αέρα αντιστοιχούν σε 9.000 δέντρα, δηλαδή ένα δάσος!

Τα πλεονεκτήματα αυτού το προγράμματος είναι πολύ σημαντικά, καθώς η συγκεκριμένη τεχνολογία αποτελείται από μη εύφλεκτα υλικά σε σχέση με τα δέντρα. Άρα με αυτόν τον τρόπο εκτός από το χώρο που εξοικονομείται σε σχέση με τα δέντρα που καταλαμβάνουν πολλά περισσότερα τετραγωνικά μέτρα γης, εκμηδενίζεται και ο κίνδυνος πυρκαγιών. Επιπλέον, μέσω αυτού του είδους έργων τονώνεται η επιχειρηματικότητα και η ελληνική οικονομία.

Κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε σε σχέση με το θέμα: «Το πρόγραμμα αναγέννησης του Υμηττού, βάζει τη χώρα στο χάρτη της πράσινης ανάπτυξης. Τα δέντρα είναι ξεπερασμένα όπως και το 8ωρο εργασίας. Καιρός να πάμε την Ελλάδα μπροστά!»

Το έργο για την κατασκευή των τεράστιων βάσεων, τσιμεντένιων θεμελίων και οι εκσκαφές θα ανατεθούν σε γνωστές κατασκευαστικές εταιρείες και εταιρίες ενέργειας, οι οποίες έχουν μεγάλη εμπειρία στην εγκατάσταση αιολικής βιομηχανίας σε ορεινούς όγκους και δάση. Όσο για τον κατασκευαστή των συσκευών, έχει οριστεί με απευθείας ανάθεση η ίδια ελληνική εταιρεία που ανέλαβε την κατασκευή μασκών για τα σχολεία.

Αναμένουμε λοιπόν με αγωνία να δούμε τον Υμηττό ως το πρώτο απαλλαγμένο όρος από τα δύσχρηστα και «μπανάλ» δέντρα, σε μία νέα εποχή «πράσινης ανάπτυξης»!

* Το παρόν κείμενο αποτελεί προϊόν σάτιρας, εμπνευσμένη από την πραγματικότητα

Πηγή: ypsilitasi.wixsite.com

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!