Αρχική κοινωνία Φάτε μάτια… ανάπτυξη

Φάτε μάτια… ανάπτυξη

Την αντίθεσή τους στην απόφαση του υπουργείου Παιδείας να βάλει «λουκέτο» στα τρία τμήματα της Σχολής ΣΤΕΓ (Μηχανολογίας και Υδάτινων Πόρων, Θερμοκηπιακών Καλλιεργειών και Ανθοκομίας και Υδατοκαλλιεργειών και Αλιευτικής Διαχείρισης) διαδήλωσαν την Τρίτη, 24 Μάη, σπουδαστές του ΑΤΕΙ Μεσολογγίου κατά τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας, ζητώντας από το σώμα να τοποθετηθεί.

Οι σπουδαστές που ήρθαν από το Μεσολόγγι για τη συγκεκριμένη παρέμβαση, σήκωσαν πανό κατά τη συνεδρίαση του οργάνου, κάνοντας λόγο για πλήρη απαξίωση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και διάλυσης του δημόσιου χαρακτήρα της εκπαίδευσης, σχέδιο που πλήττει άμεσα και την τοπική κοινωνία της Δυτικής Ελλάδας.
«Στην περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας υπάρχουν διβάρια και μονάδες ιχθυοκαλλιέργειας. Η σχολή μας σχετίζεται άμεσα με την τοπική παραγωγή, με τον πρωτογενή τομέα», δήλωσε στον Δρόμο ο εκπρόσωπος των σπουδαστών Κωνσταντίνος Πολίτης, για να συνεχίσει: «Το υπουργείο κλείνει μια σχολή που θα μπορούσε να συμβάλει στην ανάπτυξη της περιοχής, ενημερώνοντάς μας μάλιστα με… δελτίο Τύπου στις 10/5/2011».
Οι σπουδαστές αλλά και οι καθηγητές του ΑΤΕΙ που στηρίζουν το αίτημα να μην κλείσει το ίδρυμα, ζητούν να καταργηθεί η απόφαση του υπουργείου και τα συγκεκριμένα τμήματα να συμπεριληφθούν στα μηχανογραφικά δελτία του τρέχοντος έτους.  Όπως, μάλιστα, αναφέρουν σε κοινή επιστολή τους οι καθηγητές Αγγελική Καυγά και Γιώργος Αλεξόπουλος: «Η σημερινή επίθεση του υπουργείου σε τμήματα του ΤΕΙ Μεσολογγίου σχετίζεται με ιδιαίτερα παραγωγικούς και εξαγωγικούς τομείς, όπως είναι η αγροτική παραγωγή, σε μια εποχή που όλοι μιλούν και επιδιώκουν την ανάπτυξη. Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας είναι και κατ’ εξοχήν γεωργική περιοχή που πλήττεται ανεπανόρθωτα, γιατί ουσιαστικά μένει χωρίς γεωπονική κατεύθυνση». Από την πλευρά τους, σπουδαστές και καθηγητές του ΑΤΕΙ δηλώνουν ότι η απόφαση που πάρθηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο για συνέχιση της λειτουργίας της Σχολής είναι μεν σημαντική, αλλά οι κινητοποιήσεις τους δεν θα σταματήσουν στη συλλογή ψηφισμάτων, αντίθετα θα συνεχίσουν την προσπάθεια ανοίγματος τους θέματος στην τοπική κοινωνία. Μάλιστα, ήδη το Εργατικό Κέντρο Μεσολογγίου έχει προκηρύξει τοπική απεργία για την 1η Ιουνίου 2011.
Κατερίνα Παγουλάτου

 

Σχόλια

Exit mobile version