Αρχική διεθνή «Είστε ενοχλητικοί, αυτοκτονήστε!»

«Είστε ενοχλητικοί, αυτοκτονήστε!»

Ούτε λίγο ούτε πολύ, αυτή είναι η προτροπή του Ντάνι Ντάνον, ισραηλινού πρέσβη στις ΗΠΑ, προς τους Παλαιστίνιους. Την ανέλυσε μάλιστα εκτενώς σε άρθρο του, το οποίο έσπευσαν να φιλοξενήσουν οι New York Times αυτήν την εβδομάδα, επ’ ευκαιρία της λεγόμενης Διάσκεψης του Μπαχρέιν. Σε αυτό ο κύριος πρέσβης τόνισε χωρίς μισόλογα ότι αυτό που χρειάζεται για να υπάρξει ειρήνη είναι μια «εθνική αυτοκτονία του σημερινού πολιτικού και πολιτισμικού ήθους των Παλαιστινίων»!

Με αυτά τα λόγια ήθελε να στηλιτεύσει τη… φανατική ψυχολογία των υπόδουλων, που επιμένουν να αγωνίζονται ενώ θα έπρεπε να συνθηκολογήσουν άνευ όρων. Εξάλλου, διευκρίνισε ο κύριος πρέσβης, μια εθελοντική παράδοση «θα δημιουργήσει ευκαιρία μετασχηματισμού της παλαιστινιακής κοινωνίας» (που, με την παράλογη εμμονή της να αντιστέκεται, παραείναι οπισθοδρομική για τα γούστα του κατοχικού κράτους, των New York Times και γενικά των απανταχού πεφωτισμένων).

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ντάνον χρησιμοποιεί λεξιλόγιο γενοκτονίας και εθνοκάθαρσης: το 2011 έγραφε, πάλι στους φιλόξενους New York Times, ότι η ειρήνη θα έρθει όταν το Ισραήλ προσαρτήσει και επίσημα μεγάλο μέρος της Δυτικής Όχθης, χωρίς βέβαια να αναγνωρίσει πολιτικά δικαιώματα στους αυτόχθονες. Αυτές οι επιθυμίες κρύβουν, όμως, μια οδυνηρή για το κατοχικό κράτος πραγματικότητα: το Ισραήλ δεν θα αποκτήσει ποτέ τη νομιμοποίηση που επιδιώκει, όσο οι Παλαιστίνιοι υπάρχουν και αγωνίζονται.

Η κεντρική ιδέα της λεγόμενης Διάσκεψης του Μπαχρέιν, στην οποία πρωταγωνιστικό ρόλο (απόντων των «άμεσα ενδιαφερόμενων») έπαιξε ο σιωνιστής γαμπρός του Τραμπ, ο Τζάρεντ Κούσνερ, ήθελε να υπηρετήσει αυτόν ακριβώς τον στόχο. Ο Κούσνερ υποσχέθηκε «επενδύσεις» και «ευημερία» ζητώντας ως αντάλλαγμα την οριστική παραίτηση των Παλαιστινίων από τον αγώνα για απελευθέρωση. Το σχέδιο κατέληξε, όπως ήταν αναμενόμενο, σε παταγώδη αποτυχία: ακόμη και η δοτή Παλαιστινιακή Αρχή το απέρριψε, δηλώνοντας ότι «η Παλαιστίνη δεν πωλείται».

Αφότου άπαντες γύρισαν την πλάτη στο… ιδιοφυές σχέδιο της αμερικανικής κυβέρνησης να μοιράσει χάντρες και καθρεφτάκια στους ιθαγενείς , ολόκληρη η ισραηλινή κοινωνία υποχρεώνεται να βγει από τη φαντασίωση στην οποία βυθίστηκε με έκσταση για λίγες ώρες. Επιστροφή στην πραγματικότητα: το Ισραήλ είναι ένα ρατσιστικό και κατοχικό κράτος, και οι Παλαιστίνιοι δεν θα προβούν σε «εθνική αυτοκτονία». Αντίθετα, είναι μάλλον οι Ισραηλινοί που βαδίζουν προς μια τέτοια κατάληξη συνεχίζοντας τη μάταιη απόπειρα εξανδραποδισμού του Παλαιστινιακού Λαού.

Σχόλια

Exit mobile version