Του Γιώργου Κυριακού

► Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ανέφερε το ιταλικό στρατόπεδο συγκέντρωσης μεταναστών επί αλβανικού εδάφους ως υπόδειγμα «καινοτόμου σκέψης». Εντάξει, μια κουβέντα είπε η γυναίκα, μην πέσουμε να τη φάμε.

► Ο Ράμα θέλει να παραχωρήσει αλβανικό έδαφος για να ιδρυθεί «κυρίαρχο κράτος» των Μπεκτασήδων (δηλαδή των αλεβιτών μουσουλμάνων, που είναι ανέκαθεν το πιο προοδευτικό, πολιτικά και κοινωνικά, ρεύμα αυτής της θρησκείας). Το οποίο, λέει, θα είναι και… φιλοϊσραηλινό!

► Διαφωνεί βέβαια η συντριπτική πλειοψηφία των Μπεκτασήδων, εξηγώντας ότι αυτή καθαυτή η ιδέα του κράτους αντιβαίνει στον πυρήνα της αλεβίτικης φιλοσοφίας. Μα κι αυτοί, γιατί κολλάνε σε τέτοιες λεπτομέρειες;

► Έκαψαν σταυρούς σε «πολιτιστικό φεστιβάλ» στο Κοσσυφοπέδιο, το οποίο πραγματοποιήθηκε απέναντι από ορθόδοξη μονή. Καινοτόμοι και οι Κοσοβάροι.

► Η Γερμανία, που εσχάτως αλληθωρίζει προς Βελιγράδι μεριά (σερβικό λίθιο γαρ!), αίφνης θυμήθηκε το ψήφισμα 1244 του Συμβουλίου Ασφαλείας, που κατακυρώνει το Κοσσυφοπέδιο στη Σερβία.

► Οπότε απειλεί τους Κοσοβάρους ότι, αν δεν συμμαζευτούν, θα αποκλειστούν από το πακέτο των 6 δισεκατομμυρίων για τα Δυτικά Βαλκάνια. Αυτή κι αν είναι καινοτομία!

► O Σέρβος πρόεδρος Βούτσιτς, μιλώντας στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, αποκάλεσε ψεύτες «όσους λένε εδώ σήμερα ότι η ρωσική επίθεση στην Ουκρανία είναι ένα προηγούμενο που η Ευρώπη είχε να βιώσει από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο».

► Και συνέχισε: «Όταν μεγάλοι ηγέτες μιλούν με τέτοιο πάθος, αναρωτιέμαι: γιατί δεν σέβονται το ψήφισμα 1244 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ όσον αφορά την εδαφική ακεραιότητα της Σερβίας;». Έχει κι αυτός κάτι απορίες!

► Η Ρουμανία, το Κόσοβο και η Αλβανία έχουν εξοπλιστεί με τουρκικά Bayraktar. Προσεχώς θα αποκτήσει δικά της και η Βοσνία. Περικυκλώνουν τη Σερβία; Όχι μωρέ…

► Πώς η Βουλγαρία θα πουλήσει στην Ουκρανία «άχρηστους» ρωσικούς πυρηνικούς αντιδραστήρες κατασκευής 2018, αλλά θα αγοράζει ρωσική τεχνολογία για το πυρηνικό εργοστάσιο του Κοζλοντούι; Όποιος καταλάβει, ας το εξηγήσει και σ’ εμάς τους αδαείς.

► Το Συνταγματικό Δικαστήριο των Σκοπίων αμφισβήτησε τις ποσοστώσεις υπέρ των εθνικών μειονοτήτων: «Η δήλωση εθνικότητας παραβιάζει το κατοχυρωμένο δικαίωμα στην ελεύθερη έκφραση, διότι είναι μια βαθιά προσωπική έννοια που μπορεί να αλλάξει». Θα μας τρελάνετε ωρέ «Μακεδόνες»;

► Η εταιρία Me(υ)t(ι)len(αίος) θα κατασκευάσει εργοστάσιο φυσικού αερίου κόστους 211 εκατομμυρίων ευρώ στα Σκόπια. Ο αντιεθνικισμός εν δράσει.

► Η Ελλάδα και η Βουλγαρία είναι τα μόνα κράτη μέλη της Ε.Ε. που δεν έχουν ανακοινώσει τη λίστα των 100 μεγαλύτερων δικαιούχων από το πάρτι του Ταμείου Ανάκαμψης. Ε και; Από πότε θεωρείται μειονέκτημα η διακριτικότητα;

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!