Αρχική στήλες Εδώ είναι Βαλκάνια Εδώ είναι Βαλκάνια (19/11/2022)

Εδώ είναι Βαλκάνια (19/11/2022)

Επιμέλεια: Γιώργος Κυριακού

► Η γαλλογερμανική πρόταση προς το Κόσοβο και τη Σερβία αναφέρεται στους όρους καλής γειτονίας, αλλά όχι στο ψήφισμα 1244 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, που ορίζει ότι το Κόσοβο είναι αναπόσπαστο τμήμα της Σερβίας. Ούτε καν στη συνθήκη των Βρυξελλών που κατοχυρώνει την Ένωση Σερβικών Δήμων. Πού το πάνε;

► Άδεια παραμονής, και στη συνέχεια υπηκοότητα, εξασφαλίζει παραθυράκι του νόμου Ράμα για την ιδιωτικοποίηση του λιμένα Δυρραχίου σε όσους αγοράσουν ένα διαμέρισμα. Για να είναι και κοντά στις επενδύσεις βρε αδερφέ!

► Στις διαμαρτυρίες της αντιπολίτευσης για την fast track πώληση του λιμένα Δυρραχίου, ο κ. Ράμα απάντησε ότι «πληρώνεστε από τη Ρωσία». Στη μεγάλη διαδήλωση της αντιπολίτευσης, οι επικεφαλής Μπερίσα και Μέτα υποσχέθηκαν ότι ο πρωθυπουργός θα μπει στη φυλακή. Να δούμε τι θα αποφασίσουν οι ολιγάρχες…

► Οι Μπερίσα και Μέτα υποσχέθηκαν επίσης ότι οι μισθοί θα τριπλασιαστούν, οι τιμές των καυσίμων θα μειωθούν στο 1/3, οι φόροι για τους αγρότες θα μειωθούν στο μισό κ.ο.κ. Πάλι καλά που δεν έχουν μνημόνια για να σκίσουν!

► Στο Συνταγματικό Δικαστήριο των Σκοπίων κατατέθηκαν αγωγές για τους βουλγαρικούς συλλόγους που λειτουργούν, ενώ σε αίτηση άλλου οι αρχές απάντησαν αρνητικά. Οι Βούλγαροι είναι οι μόνοι που δεν συμπεριλαμβάνονται στο σύνταγμα ως μειονότητα. Ο διάλογος προχωράει μετά την επιτυχημένη συμφωνία των Πρεσπών!

► Γέφυρα προς τους Βούλγαρους ευρωατλαντιστές ρίχνει ο Μπορίσοφ για κυβέρνηση συνεργασίας, παρόλο που επί πρωθυπουργίας Πέτκοφ μπήκε στη φυλακή για διαφθορά: «Όλοι με ρωτούν γιατί είμαι τόσο καλοσυνάτος. Απλώς με νοιάζει πώς θα επιβιώσουν οι άνθρωποι τον σκληρό χειμώνα», είπε. Σχολιάστε ελεύθερα…

► Οι ΗΠΑ θα δανείσουν στη Ρουμανία περισσότερα από 3 δισεκατομμύρια δολάρια για δύο νέους πυρηνικούς αντιδραστήρες στο εργοστάσιο Cernavoda. Στο αντιπυρηνικό κίνημα, είπαμε, διαβάζουμε.

► Το σερβικό δημοσιογραφικό μπλογκ KRIK, που αγωνίζεται κατά της διαφθοράς, οδεύει προς καταδίκη διότι δημοσίευσε συνομιλίες μεταξύ μελών της εγκληματικής ομάδας JOTKA που αναφέρονταν στον Σέρβο υπουργό Εσωτερικών, ότι χρηματίζεται. Ο σερβικός νόμος για τα ΜΜΕ έχει γίνει εργαλείο εξόντωσης των δημοσιογράφων και κάλυψης των συμμοριών.

► Στη Βουλγαρία η μεταβατική κυβέρνηση μεταφέρει τους Ουκρανούς πρόσφυγες από τα ξενοδοχεία σε παλιούς στρατώνες. Ε, δεν θα τους κάνουμε και τουρίστες!

► Ανησυχίες προκαλεί η εξάπλωση της οργάνωσης «Αίμα και Τιμή» στην Κροατία. Μέσα από πάρτι και συγκεντρώσεις σε εξοχικά σπίτια, συναντώνται οι κρυφοναζί με συνεργάτες τους στα Βαλκάνια. Στόχος τους, μια «καθαρή Κροατία»… Απ’ ό,τι φαίνεται, το αίμα νερό δεν γίνεται.

Σχόλια

Exit mobile version