Αρχική πολιτική παραπολιτική  Δύο μέτρα και δύο σταθμά, ακόμη μια φορά

 Δύο μέτρα και δύο σταθμά, ακόμη μια φορά

Αν σε καταγγείλει ο γαμπρός σου ότι συμμετείχες σε επεισόδια στη Νέα Σμύρνη, μπορείς να μείνεις στη φυλακή για 7 μήνες, αντιμετωπίζοντας κατηγορίες για εγκληματική ενέργεια κατά αστυνομικού, ακόμη κι αν αποδεδειγμένα έπαιζες μπάσκετ πολλά χιλιόμετρα μακριά.

Αν όμως έχεις οργανώσει έχεις οργανώσει δολοφονικές επιθέσεις της Χρυσής Αυγής και το παιδί σου αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα (τα παιδιά των υπόλοιπων φυλακισμένων χαίρουν άκρας ψυχικής υγείας;), το αίτημα αποφυλάκισης σου γίνεται δεκτό.

Αν έχεις συλληφθεί από το 2002 και έχεις χάσει το χέρι και την όρασή σου, αντιμετωπίζεις δυσκολίες στην ομιλία, έχεις πολλαπλή σκλήρυνση κατά πλάκας και ένα σωρό ακόμη προβλήματα που οδηγούν σε 98% αναπηρία, παραμένεις επικίνδυνος για τη δημοκρατία.

Αν όμως, είσαι οπαδός του ότι «ό,τι κινείται σφάζεται» και επαγγελματικό στέλεχος –με απόφαση δικαστηρίου– εγκληματικής οργάνωσης, «δεν υπάρχει σοβαρά μεγάλη πιθανότητα τέλεσης νέας πράξης».

Η αποφυλάκιση του πυρηνάρχη της Χρυσής Αυγής, Γιώργου Πατέλη (ναι, αυτού που οργάνωσε το τάγμα εφόδου που δολοφόνησε τον Φύσσα) μπορεί να ταράζει την κοινή γνώμη, αλλά δεν είναι κεραυνός εν αιθρία. Δεν είναι η πρώτη φορά (και δυστυχώς μάλλον δεν θα είναι ούτε η τελευταία) που μέρος της δικαστικής εξουσίας εφαρμόζει δύο μέτρα και δύο σταθμά.

Οι δε κυβερνώντες θυμήθηκαν τώρα την ανεξαρτησία της δικαστικής εξουσίας, και δεν σχολιάζουν την αποφυλάκιση. Αν και, φοβούμενοι μην αρχίσουν να καταθέτουν αιτήσεις αποφυλάκισης και αναστολής κι άλλοι εγκληματίες, προσπαθούν να τα μαζέψουν, με τον Άρειο Πάγο να μελετά την αναίρεση της απόφασης…

 

Σχόλια

Exit mobile version