Αρχική διεθνή Δήλωση του επίτιμου προέδρου του HDP στο Δρόμο: «Δεν πρόκειται να αφήσουμε...

Δήλωση του επίτιμου προέδρου του HDP στο Δρόμο: «Δεν πρόκειται να αφήσουμε τους ανθρώπους μας ανυπεράσπιστους»

Αποκλειστική δήλωση του Ερτουρούλ Κιουρκτσιού, επίτιμου προέδρου του HDP, στον Δρόμο της Αριστεράς*

 

Τα πράγματα εδώ είναι δύσκολα. Όλα άλλαξαν σε σύγκριση με την κατάσταση που υπήρχε μετά τις εκλογές της 7ης Ιουνίου, το σημαντικότερο γεγονός των οποίων ήταν η μεγάλη επιτυχία του HDP. Για να καταλάβετε, αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε έξω από το Ιντίλ και πηγαίνουμε με τα πόδια προς την αποκλεισμένη Τζίζρε, όπου η κατάσταση είναι δραματική. Σε όλη την Τουρκία και στο Κουρδιστάν ο Ερντογάν και οι φασίστες έχουν εξαπολύσει πογκρόμ κατά των προοδευτικών, φιλειρηνικών, άοπλων ανθρώπων. Αυτή είναι η απάντησή του, η εκδικητική και απάνθρωπη τιμωρία όσων τόλμησαν να σταθούν εμπόδιο στα αλαζονικά σχέδιά του στηρίζοντας το κόμμα μας.

Οι παρακρατικοί έχουν πυρπολήσει τα γραφεία μας σε δεκάδες πόλεις, τρομοκρατούν και δολοφονούν αμάχους. Η υπηρεσιακή κυβέρνηση που είναι υπεύθυνη για να μας οδηγήσει στις νέες πρόωρες εκλογές δεν κάνει τίποτα για να τους σταματήσει. Η αστυνομία και ο στρατός προσπαθούν να μας εμποδίσουν να φτάσουμε στις αποκλεισμένες πόλεις. Χτυπούν ακόμη και βουλευτές, παρόλο που υποτίθεται ότι έχουμε ασυλία. Όμως δεν πρόκειται να αφήσουμε τους ανθρώπους μας ανυπεράσπιστους. Ό,τι και να γίνει θα μπούμε στην Τζίζρε και στις άλλες αποκλεισμένες πόλεις, πρέπει να μπούμε, πρέπει να σταματήσουμε τις δολοφονίες και το πογκρόμ εναντίον των Κούρδων.

Κάνω έκκληση στην κυβέρνηση της Ελλάδας, στις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, να καταδικάσουν αυτή την εκστρατεία τρόμου, να ζητήσουν να σταματήσει η εξώθηση σε αιματηρό εμφύλιο πόλεμο και η αποσταθεροποίηση ολόκληρης της περιοχής. Πιέστε κι εσείς προς αυτήν την κατεύθυνση. Μην πιστεύετε την προπαγάνδα της τουρκικής κυβέρνησης ενάντια στο HDP! Διαδώστε την αλήθεια, ξεσκεπάστε με κάθε τρόπο την εγκληματική και τυχοδιωκτική πολιτική του Ερντογάν και όσων τον στηρίζουν! Να ξέρετε ότι οι λαοί της Τουρκίας, τα μέλη και οι φίλοι του HDP, που ενσαρκώνει την ελπίδα για δίκαιη ειρήνη και αξιοπρεπή ζωή για όλους, δεν θα υποχωρήσουμε. Σας ευχαριστούμε για την αλληλεγγύη σας, μας δίνει κουράγιο σ’ αυτές τις δύσκολες ώρες.

 

* Την Πέμπτη 10/9, καταφέραμε να επικοινωνήσουμε με τον σ. Ερτουρούλ Κιουρκτσιού, που είχε συμμετάσχει και στο φετινό Resistance Festival στην Αθήνα. Τη στιγμή της τηλεφωνικής συνομιλίας ο Ερτουρούλ και οι σύντροφοί του βάδιζαν προς την Τζίζρε. Η πεζοπορία ήταν ο μόνος τρόπος να προσεγγίσουν την αποκλεισμένη πόλη και να σπάσουν τη δολοφονική πολιορκία από τις δυνάμεις του τουρκικού καθεστώτος.

Σχόλια

Exit mobile version