Αρχική στήλες είπαν και έγραψαν «Δεν γινόμαστε συνένοχοι στο έγκλημα»

«Δεν γινόμαστε συνένοχοι στο έγκλημα»

Και οι Έλληνες λιμενεργάτες στο πλάι του Παλαιστινιακού λαού

Με κοινή ανακοίνωσή τους δύο συνδικάτα εργαζομένων στο λιμάνι του Πειραιά, καθώς και η ομοσπονδία ΟΜΥΛΕ, παίρνουν ξεκάθαρα θέση υπέρ του Παλαιστινιακού Λαού, καταδικάζοντας τα ισραηλινά εγκλήματα πολέμου. Πρόκειται για την Ένωση Μονίμων και Δοκίμων Λιμενεργατών ΟΛΠ, τον Σύνδεσμο Εποπτών και Αρχιεργατών ΟΛΠ και την Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας, που δεν περιορίζονται σε λόγια: αποφάσισαν να μποϊκοτάρουν οποιαδήποτε «παράνομη μεταφορά στρατιωτικού υλικού με αφετηρία ή ενδιάμεσο σταθμό τον ΟΛΠ προς το Ισραήλ, που καταλήγει να δολοφονεί αμάχους και παιδιά». Ακολουθούν χαρακτηριστικά αποσπάσματα της ανακοίνωσης:

«Με πρόσχημα την εξόντωση των μαχητών της Χαμάς, υλοποιείται ουσιαστικά μια εθνοκάθαρση των Παλαιστινίων που αφήνει πίσω της κατεστραμμένες υποδομές (νοσοκομεία, σχολεία, παραγωγικές εγκαταστάσεις) και κυρίως χιλιάδες νεκρούς αμάχους, μεταξύ των οποίων χιλιάδες νεκρά παιδιά. Η απάνθρωπη πρακτική των ισραηλινών δυνάμεων έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων σε ολόκληρο τον κόσμο.

Μπροστά σε αυτήν την τεράστια καταστροφή δεν μπορούμε να μένουμε απαθείς και σιωπηλοί. Ο αγώνας των Παλαιστινίων για αυτοδιάθεση μετρά περισσότερα από 70 χρόνια και εκατοντάδες χιλιάδες θύματα. Από την άλλη πλευρά, το κράτος του Ισραήλ έχει εφαρμόσει στην Παλαιστίνη όλες τις μεθόδους που αντίκεινται στο Διεθνές Δίκαιο (εποικισμούς, εθνοκάθαρση, κατάκτηση και καταπάτηση εδαφών κ.ά.) προσπαθώντας να εξαφανίσει από τον χάρτη τους Παλαιστινίους.

Πριν λίγες ημέρες τα σωματεία μας υποδέχτηκαν εκπροσώπους του κινήματος BDS (Μποϋκοτάζ, Απόσυρση επενδύσεων, Κυρώσεις), ενός διεθνούς κινήματος που στοχεύει στο μποϊκοτάζ ισραηλινών προϊόντων τα οποία παράγονται από εταιρίες που παραβιάζουν ανθρώπινα δικαιώματα, στην απόσυρση επενδύσεων σε ισραηλινές εταιρείες που παραβιάζουν παλαιστινιακά δικαιώματα, και στην επιβολή κυρώσεων στο Ισραήλ από διεθνείς οργανισμούς και κυβερνήσεις.

Δίκαιη λύση για την Παλαιστίνη δεν μπορεί να υπάρξει αν δεν υπάρξει πρώτα Ειρήνη και τερματισμός της καταπίεσης από το Ισραήλ. Το Διεθνές Δίκαιο και τα σχετικά ψηφίσματα του ΟΗΕ προβλέπουν την ίδρυση Παλαιστινιακού κράτους στα σύνορα του 1967 και την ειρηνική συνύπαρξη των Παλαιστινίων και Ισραηλινών. Μέχρι σήμερα, το κράτος του Ισραήλ εφαρμόζει απαράδεκτες διακρίσεις των Παλαιστινίων τόσο εντός του Ισραήλ όσο και οργανωμένη καταπίεση στα παλαιστινιακά εδάφη, που θυμίζουν απαρτχάιντ…

Οι εργαζόμενοι στον ΟΛΠ δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας και εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον Παλαιστινιακό λαό. Η κλιμάκωση της τυφλής βίας και της καταστροφής που συντελείται στη Γάζα το τελευταίο διάστημα, με επιθέσεις σε σχολεία, νοσοκομεία και πολιτικούς στόχους, μας προκαλεί φρίκη και αποτροπιασμό.

Στα πλαίσια αυτά, ως εργαζόμενοι στο λιμάνι του Πειραιά δηλώνουμε ότι δεν θα συμμετέχουμε ούτε θα εργαστούμε σε παράνομη μεταφορά στρατιωτικού υλικού με αφετηρία ή ενδιάμεσο σταθμό τον ΟΛΠ προς το Ισραήλ, που καταλήγει να δολοφονεί αμάχους και παιδιά. Δεν γινόμαστε με κανέναν τρόπο συνένοχοι στο έγκλημα που συντελείται στη Γάζα!»

Σχόλια

Exit mobile version