Αρχική διεθνή Χαστούκι στους απολογητές του σιωνισμού

Χαστούκι στους απολογητές του σιωνισμού

Εκατοντάδες προοδευτικοί Εβραίοι κατέλαβαν το Κογκρέσο ζητώντας κατάπαυση του πυρός στη Γάζα!

Την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου χιλιάδες Αμερικανοί πολίτες διαδήλωσαν στην Ουάσιγκτον μετά από κάλεσμα της «Εβραϊκής Φωνής για την Ειρήνη» (JVP), της μεγαλύτερης εβραϊκής αντισιωνιστικής οργάνωσης στον κόσμο. Η διαδήλωση κατέληξε στο Καπιτώλιο, έδρα του Κογκρέσου των ΗΠΑ, από το οποίο ζητούν να υποστηρίξει κατάπαυση του πυρός στη Γάζα. Εκεί εκατοντάδες μέλη της JVP αιφνιδίασαν τις αστυνομικές δυνάμεις, μπαίνοντας με πανό και πλακάτ στο κτήριο και ξεκινώντας καθιστική διαμαρτυρία, υπό τις επευφημίες χιλιάδων διαδηλωτών. Όσοι βρέθηκαν εντός του Καπιτωλίου ήταν αποκλειστικά Εβραίοι πολίτες των ΗΠΑ, ώστε να αποτραπεί η δυνατότητα των ΜΜΕ να παραπληροφορήσουν την κοινή γνώμη.

Χιλιάδες Αμερικανοί διαδήλωσαν την Τετάρτη στην Ουάσιγκτον ζητώντας κατάπαυση του πυρός και τερματισμό της γενοκτονίας στη Γάζα, και 500 προοδευτικοί Εβραίοι συνελήφθησαν αφού κατέλαβαν το Κογκρέσο με το ίδιο αίτημα.

Η δράση αυτή, που συνέπεσε με την είδηση για το νιοστό ισραηλινό έγκλημα πολέμου, την ισοπέδωση του Νοσοκομείου των Βαπτιστών στη νότια Γάζα, διέλυσε με ηχηρό τρόπο το ψέμα της «καθολικής υποστήριξης προς την ισραηλινή κυβέρνηση». Μετά το πρώτο ξάφνιασμα, η αστυνομία συνέλαβε περίπου 500 «εισβολείς» Αμερικανοεβραίους, εναντίον των οποίων απαγγέλθηκαν βαριές κατηγορίες. Τα μέλη της JVP γνώριζαν καλά τι θα συμβεί και είχαν προετοιμαστεί για τη συνέχεια, επιδεικνύοντας πόσο μεγάλη μπορεί να είναι η καρδιά και η ανιδιοτελής τιμιότητα του προοδευτικού εβραϊκού κόσμου. Στη διαδήλωση πήρε μέρος και η Ναόμι Κλάιν, δηλώνοντας ότι «ο πόνος που βίωσαν οι πρόγονοί μας δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως όπλο για να δικαιολογήσει τη γενοκτονία ενός άλλου λαού». Σε ανακοίνωσή της, η JVP τονίζει:

«Σήμερα, 500 Εβραίοι συνελήφθησαν επειδή απαίτησαν κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και τερματισμό της γενοκτονίας των Παλαιστινίων. Κλείσαμε το Κογκρέσο για να τραβήξουμε την προσοχή της κοινής γνώμης στη συνενοχή των ΗΠΑ στη συνεχιζόμενη καταπίεση των Παλαιστινίων από το Ισραήλ. Μπορούμε και θα σταματήσουμε τη γενοκτονία στη Γάζα, αλλά και τότε το έργο μας δεν θα έχει τελειώσει. Από το 1948 η ισραηλινή κυβέρνηση έχει οικοδομήσει ένα σύστημα απαρτχάιντ και παράνομης κατοχής… Πρέπει λοιπόν να μοχθήσουμε για να ξηλώσουμε όλο το οικοδόμημα του σιωνισμού, του απαρτχάιντ και της αποικιοκρατίας, που μας οδήγησαν στη σημερινή κατάσταση. Ο μόνος δρόμος προς την ειρήνη και την ασφάλεια –για όλους– είναι η διασφάλιση της δικαιοσύνης και της ισότητας για όλους. Αυτό μας καλεί να είμαστε αλληλέγγυοι με τους Παλαιστίνιους και να χτίσουμε έναν κόσμο πέρα από τον σιωνισμό».

Σχόλια

Exit mobile version