«Διαφορετικό», «κουλτουριάρικο», δύσκολο, «για λίγους», ενδιαφέρον, πρωτότυπο… Η πρώτη μου εντύπωση από το blog «in someone else’s dream», το οποίο ίσως δεν θα ανακάλυπτα αν δεν μου το εκθείαζε ο φίλος Ν., εντελώς τυχαία.
Μέσα στη θάλασσα των blog, ένα ιδιαίτερο, που ασχολείται με βιβλία και βιβλιοκριτική, και που από τις πρώτες αράδες ανάγνωσης αντιλαμβάνεσαι ότι έχεις να κάνεις με κάποια… βιβλιοφάγο, που αφομοιώνει δημιουργικά και σερβίρει καλοχωνεμένα κριτικές για νέες εκδόσεις αλλά και παλιές, για καταξιωμένους, αλλά και όχι πολύ γνωστούς συγγραφείς.
Σε κάποια από τις τελευταίες αναρτήσεις της για τον αμερικανό συγγραφέα Paul Αuster παρουσιάζει κι ένα ηχητικό ντοκουμέντο από συνέντευξή του στο δημόσιο ραδιόφωνο της Μινεσότα, προσφέροντας έτσι ένα όσο γίνεται περισσότερο ντοκουμενταρισμένο θέμα. Πρακτική που χρησιμοποιεί και με άλλες μορφές π.χ. βίντεο και μουσική σε άλλες αναρτήσεις της. O Auster πάντως φαίνεται να την εμπνέει ιδιαίτερα, αφού και ο τίτλος του blog της βασίζεται στη φράση του: «I drifted along, like a spectator in someone else’s dream», Paul Auster, Oracle Night. Η αρχική σελίδα του blog, όπως και τα στοιχεία που δίνει η μάλλον που δεν… δίνει, σε προϊδεάζει επίσης για την αυτοσαρκαστική, χιουμοριστική πλευρά της.
«Το μπλογκ είναι υπό ανακαίνιση. Προσοχή στα μπάζα αποδώ κι αποκεί.»
– Φύλο: Γυναίκα
-Τόπος: Πουθενά: Πουθενά
Μόνο τα «ενδιαφέροντα» στο «προφίλ» της είναι τα ολίγα προσωπικά στοιχεία που εμφανίζει – Λογοτεχνία, Κινηματογράφος, Μουσική.
Η μυστηριώδης κυρία, blogger από το 2007, στο « in someone else’s dream», μας αποκαλύπτεται αργά-αργά μέσα από τις αναρτήσεις της…
Εξαιρετικές φωτογραφίες, όπως και κάθε είδους εικονογράφηση που χρησιμοποιεί π.χ. εξώφυλλα βιβλίων, κολλάζ, αφίσες.
Τριάντα χρόνια μοναξιά
Ας πούμε γύρω στις εφτά παρά με πετυχαίνει ο Γ. να παίζω Thomsons & Touch στη γωνία του δρόμου, ενώ παραδίπλα ένας μπάτσος έχει αράξει και πίνει τον καφέ του. Κατηφορίζουμε προς το καφέ δίνοντας οδηγίες στον Γκρινιάρη απ’ το τηλέφωνο (πέντε χρόνια στην Τσιμεντούπολη και δεν έχει ιδέα πού είναι τι στο κέντρο, όχι ότι εγώ έχω, αλλά τουλάχιστον εγώ δεν οδηγώ και φροντίζω πάντα να έχω έναν ιχνηλάτη από δίπλα, όπου ιχνηλάτης=άνθρωπος με καλύτερο προσανατολισμό από μένα σιγά το δύσκολο, κι ένα νεογέννητο έχει καλύτερο προσανατολισμό από μένα). Μετά από λίγο εμφανίζεται με τη μηχανή στο καφέ, ο Γ. ισχυρίζεται ότι δεν έχει το στιλ του μηχανόβιου, εγώ πάλι πιστεύω ότι έχει προοπτικές.
Τη μηχανή του, μπάι δε γουέι, τη λένε Νίντζα, χαϊδευτικά Νίντζο, όμως δεν έχει καταλήξει ακόμα αν είναι αγόρι ή κορίτσι, άλλες φορές είναι ο Νίντζος κι άλλες η Νίντζω ανάλογα με το πόσες πεταλούδες πετάνε το χι δευτερόλεπτο πάνω από το ψι λιβάδι με παπαρούνες.
Βολεύει την κατάθλιψή του στο κάθισμα, παραγγέλνουμε καφέδες, σε λίγο εμφανίζεται γυαλιστερός απ’ τον ιδρώτα κι ο Σκουντούφλης (η πιο σύντομη ιστορία μετανάστευσης έβερ, αρχές του μήνα τον αποχαιρετούσαμε τραγουδώντας Καζαντζίδη, τέλη του μήνα ήταν πίσω και τραγουδούσαμε Ζήνα), είμαστε μια τετράδα που μπορεί στην καλύτερη των περιπτώσεων (ανάλογα με το πόσες πεταλούδες πετάνε το χι δευτερόλεπτο πάνω από το ψι λιβάδι με παπαρούνες) να συνεννοηθεί ανά δυάδες, ο Γ. κάτι ψάχνει με το δάχτυλο στ’ αφτί μου, πράγμα που κάνει συχνά και βρίσκω μάλλον ανησυχητικό (μου ξέφυγε κάνα σημείο με τη μπατονέτα; σκοπεύει να εγκαταστήσει πομπό για να υποκλέπτει τις εκπληκτικά βαθυστόχαστες σκέψεις μου;), ο Σκουντούφλης με κοιτάζει με ένα ύφος διασταύρωση ροφού σε σεξουαλική έξαψη και φραγκόκοτας όταν χέζει το καλαμπόκι της,
Ο Γκρινιάρης διαβάζει τα ζώδια (τα οικονομικά μου θα βελτιωθούν μετά από νέες προτάσεις στα τέλη του μήνα, στα ερωτικά μου χρειάζομαι υπομονή κουλουπού κουλουπού), ο Γ. ανακαλύπτει κείμενο του Αντονά στη Lifo, πριν από μήνες δεν ήξερε καν ποιος είναι ο Αντονάς (ανάθεμα την ώρα, κατάρα τη στιγμή που τού δάνεισα τον Χειριστή, τώρα δεν θα μου έτριβε τη Lifo στη μούρη), μετά θυμάται τον καινούργιο δίσκο των Arcade Fire και ξεκινά να λέει του Σκουντούφλη για δαύτον, ο Σκουντούφλης δεν έχει καν το κουράγιο να του εξηγήσει ότι βασικά,
ιδέα δεν έχει ποιοι είναι οι Arcade Fire, και μεταξύ μας ίσα που χέστηκε, θα προτιμούσε να μείνει στη γλυκιά του άγνοια αν γίνεται, η συζήτηση δεν είναι συζήτηση, είναι τέσσερις γουαναμπήδες δραματικοί μονόλογοι που αλληλοκαλύπτονται, η Sarah Kane θα ρίχνει επικές χριστοπαναγίες στον τάφο της αυτήν ακριβώς τη στιγμή, μερικές φορές πατάω το διακόπτη στο δεξί μπράτσο του Γ. και το βουλώνει, βαριέμαι να τεντωθώ για να βάλω την τάπα στο στόμα του Σκουντούφλη, όχι ότι αν τεντωνόμουν θα είχε αποτέλεσμα, ο Σκουντούφλης άμα δεν θέλει να σκάσει δεν θα σκάσει, που να χτυπιέσαι, με τον Γκρινιάρη δεν υπάρχει πρόβλημα γιατί κάποια στιγμή σκάει οικειοθελώς, βουλιάζει στα τριάντα χρόνια μοναξιάς του (Τριάντα χρόνια είμαι μόνος μου, μας είχε ανακοινώσει μελοδραματικά πριν από τρεις βδομάδες, εγώ κι ο Σκουντούφλης τραβάγαμε τις τρίχες μας και τις κάναμε καραβόσκοινο, ο Γκρινιάρης είναι εικοσιεννιά χρόνων και έχει πίσω του μια εξόχως υγιή διαδοχή σχέσεων, πλην όμως τώρα τού κόλλησε, ο Τριάντα χρόνια μοναξιά, λυγμός και λιποθυμία, και με την ευκαιρία να πω ότι ο Τριάντα χρόνια μοναξιά είναι, παρόλο που αυτόν τον καιρό είναι πολύ απασχολημένος με την αυτολύπησή του για να το θυμηθεί, τρελό γκομενάκι, τα στοιχεία του είναι διαθέσιμα, πλην όμως, έτσι και του κάνετε καμιά ζημιά, θα τηλεφωνήσω του Κακοφωνίξ και θα έρθει να σας κάψει το σπίτι. […]
Αποκοιμιέμαι με τον ανεμιστήρα να ζουζουνίζει. Με ξυπνάει το νιαούρισμα της γάτας που θέλει να φάει. Τυλίγομαι το σεντόνι και βγαίνω να της γεμίσω το μπολ. Με κοιτάζει μ’ ένα ύφος που μου θυμίζει τη μάνα μου, οπότε αναπόφευκτα μου έρχεται στο μυαλό το άσμα του Κυριαζή.
Άλλη μια γαμημένη μέρα.
νέα από τα e-Books: Hanvon, Το πρώτο έγχρωμο e-book τεχνολογίας E Ink
Το πρώτο ηλεκτρονικό βιβλίο (ebook) με έγχρωμη οθόνη 9.68 ιντσών τεχνολογίας E Ink είναι γεγονός και δημιούργημα της κινέζικης εταιρίας Hanvon που διατηρεί το 78% των πωλήσεων ebook’s στην Κίνα. Την τεχνολογία E Ink την γνωρίσαμε μέσα από το ασπρόμαυρο Amazon Kindle και η διαφορά της σε σχέση με τις οθόνες LCD είναι ότι καταναλώνουν λιγότερη ενέργεια και διαβάζονται καλύτερα κάτω από έντονο φως. Το έγχρωμο Hanvon θα κυκλοφορήσει στην αγορά της Κίνας τους επόμενους μήνες με τιμή 440 δολάρια. Στην Κίνα, το πιο οικονομικό iPad κοστίζει 590 δολάρια.
Πηγη: https://techblog.gr/gadgets/hanvon-color-ebook-5774