Αρχική πολιτισμός πολιτισμός & βαρβαρότητα Από την Αννούλα στην Ανδρούλλα: Όλα πάνε καλά με Coca Cola –...

Από την Αννούλα στην Ανδρούλλα: Όλα πάνε καλά με Coca Cola – ή μήπως όχι;

Σε πολλούς προκάλεσε αλγεινή εντύπωση η δήλωση της πρώην επιτρόπου της Κύπρου, κυρίας Ανδρούλλας Βασιλείου για την υπόθεση του βιασμού στη Θεσσαλονίκη:

«Και πώς βρέθηκε στη σουίτα του ξενοδοχείου η 24χρονη; Θα πρέπει κάποιος να γνωρίζει όλα τα γεγονότα προτού βγάλει συμπέρασμα»

Μετά την κατακραυγή η ίδια προσπάθησε να ανασκευάσει, χωρίς επιτυχία, τη δήλωσή της.

Τι δουλειά όμως είχε η κυρία Βασιλείου κι ένιωσε την ανάγκη να τοποθετηθεί δημοσίως;

Λίγη έρευνα μπορεί να ρίξει φως και να επιβεβαιώσει πλήρως τα όσα γράφτηκαν για τις «ελίτ» στο προηγούμενο φύλλο της εφημερίδας.

Διότι η κυρία Βασιλείου δεν υπήρξε απλώς επίτροπος. Μόλις πριν έναν μήνα, στις 4 Νοεμβρίου του 2021, με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, διορίστηκε στη θέση της αντιπροέδρου του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου Κύπρου. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση η θητεία της κυρίας Βασιλείου θα βρίσκεται σε ισχύ από τις 15 Νοεμβρίου 2021 μέχρι τις 4 Μαΐου 2024.

Ο διορισμός προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στην Κύπρο:

«…Ο διορισμός της κ. Βασιλείου αναδεικνύει και αποκαλύπτει ξανά το σαθρό και αδίστακτο σύστημα πολιτικής διαπλοκής, εξάρτησης και συναλλαγής που νέμεται τον τόπο. Και το αήττητο μιας πολιτικοκομματικής και επιχειρηματικής “ελίτ”, η οποία ανακυκλώνεται αενάως, αναπαράγεται, ανδρώνεται και εκδιπλώνεται με εύνοιες, διορισμούς, παροχές και διευκολύνσεις μόνο για όσους την υπηρετούν και την εξυπηρετούν. Έτσι, ακόμα μία «άριστη των αρίστων» διορίζεται προς επιβεβαίωση της θλιβερής και προσβλητικής αποστροφής: “This is Cyprus”…» (Σάββας Ιακωβίδης, www.sigmalive.com, 7/11/2021)

Και πάμε στο… ζουμί: Μέγας δωρητής και μέχρι πρότινος πρόεδρος του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου Κύπρου ποιος ήταν άραγε; Μα ο πολύς Γεώργιος Δαυίδ. Το πρώην αφεντικό της εταιρείας του ομίλου Δαυίδ-Λεβέντη, Coca-Cola Ελληνική Εταιρία Εμφιαλώσεως ΑΕ (3Ε), στην οποία σήμερα είναι επίτιμος πρόεδρος.

Όπως αναφέρεται στο επίσημο βιογραφικό του: «Έχει λάβει σημαντικές τιμητικές διακρίσεις, μεταξύ των οποίων, το 2009, το μετάλλιο του Τάγματος της Βρετανικής Αυτοκρατορίας (Order of the British Empire) από τη βασίλισσα Ελισάβετ της Μεγάλης Βρετανίας, καθώς και το μετάλλιο του Τάγματος της Τιμής της Δημοκρατίας της Νιγηρίας (MFR-Member of the order of the Federal Republic). Είναι άρχων μαΐστωρ του Οικουμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως και επίτιμος διδάκτωρ του Τμήματος Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.»

Μάλιστα. Όλα πάνε καλά με Coca Cola. Από τη Νιγηρία μέχρι τη Φιλοσοφική Σχολή και την Κύπρο… Τώρα τι έγινε με χρέη, εργοστάσια που έβαλαν λουκέτο, έδρα στη Βουλγαρία κ.λπ., είναι λεπτομέρειες.

H Coca Cola ταιριάζει με πρώην επιτρόπους. Ας μη ξεχνάμε πως η Άννα Διαμαντοπούλου από τον Ιούνιο του 2020 συμμετέχει στο διοικητικό συμβούλιο της Coca Cola HBC, όπως και σε τρεις επιτροπές της εταιρείας: Επιτροπή Αμοιβών, Επιτροπή Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και Επιτροπή Ανάδειξης Υποψηφίων…

Ο πρόεδρος της Coca Cola HBC, Αναστάσιος Δαυίδ (γιός του Γεώργιου) με έδρα τη Ζυρίχη της Ελβετίας εξήρε τη δράση της κυρίας Διαμαντοπούλου στην επιχείρηση και παράλληλα τόνισε: «Παραμένουμε έτοιμοι για να αδράξουμε τις ευκαιρίες που βλέπουμε να προκύπτουν το τρέχον έτος αλλά και μετά»…

Ας επιστρέψουμε όμως στην κυρία Βασιλείου. Σύζυγος του τέως Πρόεδρου της Δημοκρατίας Γιώργου Βασιλείου, εξελέγη δυο φορές βουλευτής και στη συνέχεια διορίστηκε επίτροπος από τον κύριο Χριστόφια. Παρέμεινε επίτροπος και για δεύτερη θητεία αποδεικνύοντας πως είναι… παντός καιρού.

Ωστόσο μάλλον το παράκανε στη στήριξη των φίλων της αυτή τη φορά. Το Πανεπιστήμιο Κύπρου δεν έμεινε σιωπηλό:

Η Φοιτητική παράταξη ΕΠΑΛΞΗ, κάλεσε με ανακοίνωσή της την κυβέρνηση και το Πανεπιστήμιο Κύπρου όπως «επιδείξουν μηδενική ανοχή στη σεξουαλική κακοποίηση, αλλά και στην κουλτούρα που την αναπαράγει», ζητώντας την άμεση απομάκρυνση της κυρίας Βασιλείου από τη θέση της αντιπροέδρου. Τη δήλωση της κυρίας Βασιλείου καταδίκασε και ο πρύτανης Τάσος Χριστοφίδης…

Σχόλια

Exit mobile version