Αρχική κοινωνία εργασία Απλήρωτοι παραμένουν οι συμβασιούχοι αρχαιολόγοι

Απλήρωτοι παραμένουν οι συμβασιούχοι αρχαιολόγοι

Παρά τις προ μηνών διαβεβαιώσεις της νέας πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Πολιτισμού, ότι το χρόνιο πρόβλημα της καθυστέρησης πληρωμών επιλύεται και στο εξής όλες οι εντολές θα εκτελούνται κανονικά, τα τελευταία γεγονότα για ακόμη μια φορά τους διαψεύδουν θριαμβευτικά.

Όπως καταγγέλλει ο Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων, ο εμπαιγμός συνεχίζεται, προβάλλοντας αυτή τη φορά νέες δικαιολογίες, τις οποίες ο ΣΕΚΑ δεν προτίθεται ούτε να τις επικαλεστεί ούτε να τις κατανοήσει ούτε να τις εξετάσει ούτε να τις ερμηνεύσει, τις απορρίπτει από τη βάση τους και δεν τις «νομιμοποιεί».

Σε όλο αυτό το κλίμα αδιαφορίας και «εργασιακής τρομοκρατίας» έρχονται να προστεθούν τα προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας τα οποία ευνοούν τις ελαστικές μορφές εργασίας, εξασφαλίζοντας περιορισμένα ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα. Προγράμματα τα οποία ενισχύουν την αναλωσιμότητα των εργαζομένων, προσφέρουν πλασματικές εφήμερες λύσεις, προσβλέπουν στην πλασματική μείωση του υψηλού δείκτη ανεργίας και καπηλεύονται την ανάγκη για εργασία

Και όλα αυτά με τις ευλογίες της κυβέρνησης, που στο παρελθόν αφειδώς τα καταδίκαζε. Με αφορμή τα ανωτέρω ο ΣΕΚΑ απαιτεί από τους υπεύθυνους να επιδείξουν την απαραίτητη σοβαρότητα και κατανόηση απέναντι στα προβλήματα που καθημερινά αντιμετωπίζουν οι έκτακτοι εργαζόμενοι στον Τομέα του Πολιτισμού, λόγω της μη κανονικής καταβολής των δεδουλευμένων.

Προβλήματα, τα οποία έχουν συνέπειες τόσο στην προσωπική όσο και στην επαγγελματική τους ζωή. Ο ΣΕΚΑ εκφράζει την αγανάκτηση των συναδέλφων και απαιτεί την άμεση λύση των προβλημάτων, απαιτεί την έγγραφη δέσμευση του υπουργείου ότι οι μισθοδοσίες θα καταβάλλονται κανονικά, χωρίς καμία καθυστέρηση και καλεί τα μέλη του και τα σωματεία των εργαζομένων στον Πολιτισμό να παλέψουν για την αντιμετώπιση των προβλημάτων και την προάσπιση των δικαιωμάτων τους.

 

Σχόλια

Exit mobile version