Για την παράσταση χορού και λόγου Navire

 

Η σχέση της εξουσίας του ενός πάνω στον άλλον είναι κάτι που υπάρχει μέσα μας εξαρχής. Ο τρόπος που επιλέγουμε να συνυπάρχουμε με τους γύρω μας σε οριακές συνθήκες,σε συνθήκες μη ασφάλειας, σε συνθήκες πραγματικής ανάγκης και επιβίωσης, είναι πολλές φορές οριακός. Τι γίνεται όταν αυτά τα όρια δεν είναι ορατά ή ξεπερνιούνται; Όταν λειτουργούμε με όρους αγέλης;

Με αυτά τα ερωτήματα αναμετριέται η παράσταση χορού και λόγου Navire, που συνεχίζεται για δύο ακόμα εβδομάδες στο Studio Μαυρομιχάλη, εξετάζοντας την έννοια του κανιβαλισμού σε πραγματικό και κοινωνικό επίπεδο. Η Ειρήνη Αδάμου μέλος της Ομάδας του Navire και σκηνοθέτις της παράστασης, περιγράφει έτσι τη σύλληψη της ιδέας:

«Αρχή ήταν μια έρευνα πάνω στην τέχνη και τα κοινωνικοπολιτικά ζητήματα που την επηρέαζαν από το 1600 έως το 1900.Ο πινάκας του Ζερικό Η σχεδία της Μέδουσας αποτυπώνει τη φρίκη την απόγνωση το φόβο την παραίτηση αλλά και την ελπίδα κάποιων ανθρώπων όπου αφέθηκαν το 1816 μεσοπέλαγα πάνω σε μια σχεδία ύστερα από ένα ναυάγιο και για λόγους επιβίωσης ωθήθηκαν στον κανιβαλισμό. Η πραγματική αυτή ιστορία υπήρξε η αφορμή για τη δημιουργία του σκελετού του λόγου της αφήγησής μας. Μεταφέραμε λοιπόν τους ήρωες του πίνακα στο σήμερα και δημιουργήσαμε 2 παράλληλες ιστορίες».

Προλάβετε τις τελευταίες τέσσερις παραστάσεις: Τετάρτη και Πέμπτη 20-21 Μαΐου στις 23.00, Τετάρτη και Πέμπτη 27-28 Μαΐου στις 21.30. Στο Studio στην οδό Μαυρομιχάλη 134 (Νεάπολη Εξαρχείων). Γενική είσοδος 10 ευρώ, μειωμένο 7 ευρώ.

 

Γ.Π.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!