Ο ισραηλινός στόλος επιτέθηκε με πραγματικά πυρά σήμερα το πρωί στην άοπλη νηοπομπή που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια στην αποκλεισμένη Γάζα. (στην αποστολή μετείχαν και έλληνες και μάλιστα πανεπιστημιακοί). Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πάνω από 10 νεκρούς, δεκάδες τραυματίες και ένα βυθισμένο πλοίο. Οι επικοινωνίες με τη νηοπομπή έχουν διακοπεί.

 

Πρόκειται για μια απροκάλυπτα πειρατική ενέργεια, που το πλησιέστερο προηγούμενό της, με δράστη ένα «πολιτισμένο» κράτος, είναι ο τορπιλλισμός επιβατικών πλοίων από γερμανικά υποβρύχια στον Παγκόσμιο Πόλεμο.

 

Η Συσπείρωση Πανεπιστημιακών:

 

–           Καταδικάζει απερίφραστα αυτή την ενέργεια και εισηγείται στην ΠΟΣΔΕΠ να την καταδικάσει άμεσα, κοινοποιώντας την απόφασή της στην εδώ Ισραηλινή Πρεσβεία και στις αντίστοιχες συνδικαλιστικές οργανώσεις του Ισραήλ.

–           Ζητάει από την ελληνική κυβέρνηση να διακόψει κάθε στρατιωτική συνεργασία με το Ισραήλ, να απαιτήσει την απελευθέρωση όλων των αιχμαλώτων και των πλοίων, τη συνέχιση της νηοπομπής, την άρση του αποκλεισμού της Γάζας, και να επιδιώξει την καταδίκη και την επιβολή κυρώσεων στο Ισραήλ σε όλους τους διεθνείς οργανισμούς στους οποίους συμμετέχει.

–           Ελπίζει ότι η ευρωπαϊκή κοινή γνώμη, εθισμένη στον αποκλεισμό και τον αργό θάνατο του παλαιστινιακού λαού της Γάζας, θα ξυπνήσει με τους σημερινούς νεκρούς και ότι η θυσία τους δεν θα είναι μάταιη.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!