Απάντηση των γιατρών της Λέσβου στη ρατσιστική πρόκληση της Χρυσής Αυγής

Το περιστατικό με τη ρατσιστική «επιδρομή» στο Νοσοκομείο της Μυτιλήνης είναι πια γνωστό: στις 26 Νοεμβρίου εμφανίστηκε φυλλάδιο της Χρυσής Αυγής με φωτογραφίες παιδιών μεταναστών, ασθενών της Παιδιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου και των γονέων συνοδών τους, «με τη συνοδεία κειμένου με ρατσιστικό και χυδαίο λόγο κατά των μεταναστών! Τη δική τους απάντηση έδωσαν στο επεισόδιο αυτό οι γιατροί της Λέσβου, που καταγγέλλουν την ανήθικη και παράνομη χρήση φωτογραφιών παιδιών για να προωθηθεί το ρατσιστικό δηλητήριο.
«Θεωρούμε την υγεία αναφαίρετο ανθρώπινο δικαίωμα και κοινωνικό αγαθό και προσφέρουμε την ιατρική μας φροντίδα σε όποιον άρρωστο προσέρχεται στο μοναδικό νοσοκομείο του νησιού είτε αυτός είναι ντόπιος ή ξένος, είτε είναι εργαζόμενος ή άνεργος, είτε είναι ασφαλισμένος ή ανασφάλιστος. Η αρρώστια και ο πόνος δεν έχουν χρώμα, γένος, θρησκεία ή φυλή και η κυκλοφορία του φυλλαδίου αυτού αποτελεί ντροπή για την κοινωνία μας», επισημαίνει η Ένωση Ιατρών ΕΣΥ Λέσβου, η οποία σε σχέση με όσα ανεύθυνα και αντιεπιστημονικά λέγονται κατά καιρούς, ξεκαθαρίζει:
«Ασθένειες όπως το AIDS, ηπατίτιδα Β, σύφιλη και βλεννόρροια είναι σεξουαλικώς μεταδιδόμενες. Για τη μετάδοσή τους ΔΕΝ ευθύνονται οι μετανάστες, αλλά όσοι έρχονται σε σεξουαλική επαφή με φορείς και δεν παίρνουν μέτρα προφύλαξης. Η ελονοσία δεν μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο παρά μόνο με το κουνούπι φορέα που ενδημεί κυρίως σε χώρες της υποσαχάριας Αφρικής και της Ασίας. Η φυματίωση μεταδίδεται από τα σταγονίδια του βήχα φορέων που μεταδίδουν τη νόσο. Απαιτείται στενή επαφή και συγχρωτισμός σε κλειστούς χώρους. Διεθνείς μελέτες έχουν δείξει την αύξηση της συχνότητας της φυματίωσης ακριβώς στις χώρες στις οποίες παρεμβαίνει το ΔΝΤ. Δηλαδή σε χώρες με οικονομική κρίση και ραγδαία πτώση του βιοτικού επιπέδου λόγω των μέτρων λιτότητας, της φτώχειας, του υποσιτισμού, της αύξησης των εξαρτήσεων από αλκοόλ και ναρκωτικά με ταυτόχρονη καταστροφή των συστημάτων υγείας από τις εφαρμοζόμενες πολιτικές».
«Υγειονομικές βόμβες είναι όσοι κλείνουν τα νοσοκομεία, αφήνουν τα παιδιά των ανασφάλιστων χωρίς εμβόλια και αναγκάζουν όλο και περισσότερους συμπολίτες μας να τρώνε από τα σκουπίδια και να κοιμούνται στους δρόμους» συνεχίζει η ανακοίνωση, καταλήγοντας: «Είναι η τρόικα και η συγκυβέρνηση που κλείνουν τα νοσοκομεία και όχι οι μετανάστες. Είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση, το ΔΝΤ και οι πιστωτές μας που θα προκαλέσουν τη μείωση του προσδόκιμου επιβίωσης του λαού μας αν δεν τους ανατρέψουμε!».

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!