Εργαζόμενοι – όμηροι στα Alex Pak
Μισθούς των 120 ευρώ λαμβάνουν εδώ και καιρό οι εργαζόμενοι στα καταστήματα Alex Pak. Με τη μονομερή επιβολή εκ περιτροπής εργασίας, η εργοδοσία της αλυσίδας κάνει μια επίμονη προσπάθεια εξόντωσης των εργαζομένων για να προχωρήσει στα σχέδιά της να τους «ξεφορτωθεί» χωρίς αποζημιώσεις. Η πρώτη προσπάθεια της ιδιοκτησίας να εντάξει την επιχείρηση στο άρθρο 99 συνάντησε την αντίσταση του σωματείου και απέτυχε. Τώρα επιχειρείται ξανά νέα υπαγωγή και για να το πετύχει η εργοδοσία κρατά όμηρους τους εργαζόμενους με μισθούς «έναντι» και αποδοχές πείνας. Μάλιστα έχει αποδυθεί σε αγώνα συνδικαλιστικής δίωξης της προέδρου και του αντιπροέδρου του επιχειρησιακού σωματείου επειδή αρνούνται να αλλάξουν την ειδικότητα και τα καθήκοντα που είχαν και να εκτελέσουν… καθήκοντα «καθαρίστριας» και «αχθοφόρου».

Νέα τρομοκρατική απόλυση στο «Ελ. Βενιζέλος»
Μια ακόμα αυθαίρετη απόλυση καταγγέλλει το συνδικάτο εργαζομένων στο Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών. Πρόκειται για τον Σπύρο Αντύπα, εργαζόμενο της Goldair Handling. Η απόλυση έγινε λίγες μέρες μετά την επαναπρόσληψη του Στρατή Γιαννουλάκη από την Olympic Handling, ο οποίος είχε απολυθεί επειδή έλαβε μέρος στην τελευταία πανεργατική απεργία.
Το Συνδικάτο καταγγέλλει ότι με τις απολύσεις «οι εργοδότες του χώρου επιδιώκουν να διαμορφώσουν ένα καθεστώς τριτοκοσμικής χώρας για να εκμεταλλεύονται χωρίς κανένα εμπόδιο τους εργαζόμενους».

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!