Το κίνημα κατά των διοδίων δεν είναι μόδα, ούτε επιλογή κάποιων «τζαμπατζήδων». Το Δεν Πληρώνω είναι μια άκρως πολιτική πράξη, είναι μια συνειδητή επιλογή ενεργών πολιτών. Είναι μια φυσιολογική αντίδραση, ένα ξέσπασμα οργής και αποτέλεσμα μιας πρωτοφανούς κοινωνικής αδικίας. Οι πολίτες αντιδρούν με αυτόν τον τρόπο, διότι δεν έχουν άλλη επιλογή!

Επέλεξαν να «σπρώξουν τη μπάρα» γιατί κανείς ποτέ δεν τους άκουσε! Αντιδρούν γιατί βλέπουν πόσο εύκολα και μεθοδευμένα μεταφέρεται ο εθνικός πλούτος στα χέρια ιδιωτών, τη στιγμή που τα δικά τους εισοδήματα συρρικνώνονται δραματικά και οι οικογένειές τους βυθίζονται στη φτώχεια.
Για όσους δεν κατάφεραν να «διαβάσουν» το μήνυμα του κινήματος Δεν Πληρώνω κατά των διοδίων, παραθέτουμε απόσπασμα ομιλίας του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια. Έτσι, για να θυμούνται οι παλιοί (σοσιαλιστές) και να μαθαίνουν οι καινούργιοι.

«Η κοινωνική στράτευση θα φέρει πολιτική δράση και πίεση, σε κάθε φορέα εξουσίας, να πράξει το καθήκον του, να παρέμβει, να αλλάξει νόμους αν χρειαστεί.
Η πείρα έχει δείξει ότι όταν οι πολίτες μιας τοπικής κοινωνίας που απειλείται η υγεία της ή η οικονομική της δραστηριότητα ή η καθημερινή ποιότητα της ζωής της αντιστέκονται, η τοπική και η κεντρική εξουσία υποχωρούν».
Κάρολος Παπούλιας,
Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας
Σεπτέμβριος 2009

Ηλίας Τσολακίδης

 

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!