Γιατί τώρα οι… αποκαλύψεις για τη ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ. Του Σταμάτη Θεοδωρόπουλου

Είναι αυτονόητο ότι για κάθε περίπτωση που υπάρχει υπόνοια για παράνομες πράξεις πρέπει να επιλαμβάνεται η δικαιοσύνη και αυτό πρέπει να γίνει για να αποδειχτεί η βασιμότητα των καταγγελιών και να αποδοθούν ευθύνες.
Διαχρονικά ως αυτόνομο, ριζοσπαστικό, ταξικό ρεύμα ιδεών και δράσης στο συνδικαλιστικό κίνημα οφείλουμε να καταγγέλλουμε και να βρισκόμαστε σταθερά απέναντι σε κάθε πρακτική διαφθοράς και συνδιαλλαγής προς ίδιον όφελος από τη μεριά συνδικαλιστικών στελεχών.
Εφόσον λοιπόν αποδειχτεί η όποια ευθύνη στην συγκεκριμένη περίπτωση προφανώς αυτή πρέπει να καταλογιστεί με κάθε αυστηρότητα.
Πάντως, δεν είναι τυχαία η ανακίνηση του θέματος αυτή την περίοδο που ετοιμάζονται μεγάλα σχέδια για το ενεργειακό και προωθείται η εκποίηση της ΔΕΗ.
Πρέπει να σημειωθεί επίσης ότι οι δυνάμεις του δικομματισμού που καταστρέφουν τον ελληνικό λαό για δεκαετίες στηρίζουν και στηρίζονται στις πελατειακές σχέσεις, τη διαφθορά και τη διαπλοκή ως ένα μηχανισμό για τη δημιουργία συναίνεσης σε μια αντιλαϊκή πολιτική που ακολουθούν χρόνια τώρα και που μας οδήγησε στη σημερινή καταστροφή.
Σήμερα, οι δυνάμεις του μαύρου μετώπου και τα καθεστωτικά ΜΜΕ επιδίδονται σε έναν αντιπερισπασμό, σε ένα σόου αντιμετώπισης της μικρής διαφθοράς, προσπαθώντας να σώσουν το μνημόνιο και για να ξεχαστούν τα έργα και οι ημέρες της μεγάλης διαπλοκής. Πώς να ξεχάσει κανείς τη Siemens λόγου χάρη; Μιλάει κανείς σήμερα για αυτό το σκάνδαλο;
Αποσιωπάται το γεγονός ότι σήμερα η διαφθορά, οι πελατειακές σχέσεις και η διαπλοκή με τους οικονομικά ισχυρούς όχι μόνο δεν αντιμετωπίζονται, αλλά αντιθέτως ήδη θεσμοποιούνται και γιγαντώνονται, όπως συμβαίνει σε κάθε χώρα που βυθίζεται στην παρακμή και την εξαθλίωση. Όποιος/α πιστεύει ότι τα μνημόνια παρά τις καταστροφικές τους συνέπειες τουλάχιστον θα βάλουν τέρμα σε χρόνια φαινόμενα όπως αυτά της διαπλοκής, της διαφθοράς και των πελατειακών σχέσεων πλανάται οικτρά.
Συνιστά διαστρέβλωση της πραγματικότητας η εικόνα που επιχειρούν να δημιουργήσουν κυβερνητικός συνασπισμός και ΜΜΕ με την επικοινωνιακή αναβάθμιση της εξάρθρωσης της «μαρίδας» της διαφθοράς στο δημόσιο (η οποία είναι δικό τους «παιδί» και στην οποία στηρίχθηκαν αλλά και στήριζαν όλα τα προηγούμενα χρόνια) με διττό σκοπό: α) τη συκοφάντηση εν γένει του δημόσιου τομέα (ακόμη και με το «δόσιμο» δικών τους παιδιών) και β) να αποκρυφτεί η γιγάντωση/θεσμοθέτηση της διαπλοκής και της διαφθοράς για τους «μεγαλοκαρχαρίες».
Η αριστερά υποστήριζε, υποστηρίζει και θα συνεχίσει να υποστηρίζει εργατικά και λαϊκά δικαιώματα, ενώ ήταν, είναι και θα είναι απέναντι σε κάθε μηχανισμό δημιουργίας συναινέσεων και ενσωμάτωσης των εργαζομένων σε μια αντιλαϊκή πολιτική, όπως το πελατειακό κράτος και η διαφθορά.

* Ο Σταμάτης Θεοδωρόπουλος είναι συνδικαλιστής της ΔΕΗ, μέλος της Αυτόνομης Παρέμβασης εργαζομένων στη ΔΕΗ.

 

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!