Ο δήμαρχος Ελληνικού, Χρήστος Κορτζίδης, γνωστός για τους μεγάλους αγώνες του στο πρόσφατο παρελθόν, ξεκίνησε απεργία πείνας, διαμαρτυρόμενος για το σχέδιο «Καλλικράτης», που ανακοίνωσε και επίσημα η κυβέρνηση.

Σε ανοιχτή επιστολή του προς τους πολίτες σημειώνει:

Συμπολίτισσες και συμπολίτες,

Ως δήμαρχος απευθύνομαι σε σας για δεύτερη φορά με αυτόν τον τρόπο. Η πρώτη ήταν τον Μάιο του 2007, όταν κορυφώναμε τις κινητοποιήσεις μας για την παραλία. Η δεύτερη είναι τώρα, που κορυφώνουμε τις κινητοποιήσεις μας για ένα συνολικότερο ζήτημα, την υπεράσπιση του δήμου μας, δηλαδή την υπεράσπιση των όσων μέχρι σήμερα έχουμε καταχτήσει, αλλά κυρίως το δικαίωμα να μπορούμε να αλλάζουμε τα πράγματα προς το καλύτερο και όχι προς το χειρότερο.

Από τις αρχές του χρόνου, έχουμε ξεκινήσει μια προσπάθεια ενημέρωσης σχετικά με το πρόγραμμα «Καλλικράτης» και ειδικότερα με το ενδεχόμενο συνένωσης του δήμου με άλλον ή άλλους γειτονικούς. Σήμερα, είμαστε βέβαιοι ότι η μεγάλη πλειοψηφία του λαού της πόλης μας δεν θέλει την κατάργηση του δήμου. Γι’ αυτό ζητάμε από την κυβέρνηση να σεβαστεί αυτή τη θέληση και, αν αμφισβητεί ότι έτσι είναι, να δεσμευτεί ότι θα σεβαστεί το αποτέλεσμα ενός τοπικού δημοψηφίσματος, που μπορούμε να οργανώσουμε. (…)

Ο αγώνας μας αναπτύσσεται σε μια πολύ δύσκολη γενικότερα περίοδο, όπου εκδηλώνεται μια πρωτοφανής για τις τελευταίες δεκαετίες επίθεση στο εισόδημα και στα δικαιώματα των λαϊκών τάξεων, η οποία συνοδεύεται από μια επίσης πρωτοφανή επιχείρηση χειραγώγησης του μυαλού και της ψυχής των απλών ανθρώπων, ότι όλα αυτά αποτελούν μονόδρομο και γίνονται για το καλό τους. Το πρόβλημά μας δεν είναι παρά μέρος του γενικότερου προβλήματος και ο αγώνας μας δεν είναι παρά μέρος του γενικότερου αγώνα.

Συμπολίτισσες και Συμπολίτες,

Η απεργία πείνας είναι ένα σημαντικό αλλά όχι το μόνο στοιχείο των κινητοποιήσεών μας. Ταυτόχρονα συνεχίζουμε την ενημέρωση και συλλογή υπογραφών. Ανάλογα με την εξέλιξη του αγώνα, οργανώνουμε κι άλλες εκδηλώσεις αλληλεγγύης ή διαμαρτυρίας.

Όλα αυτά, παρακολουθώντας τις αντιδράσεις και άλλων δήμων ή φορέων και προσπαθώντας να συντονίζουμε όσο το δυνατόν καλύτερα τις ενέργειες.

Στον αγώνα αυτόν ο καθένας και η καθεμιά μπορεί να βάλει το λιθαράκι του, και θα είναι εξαιρετικά τιμητικό να μπορέσουμε σαν πόλη να σηκώσουμε το ανάστημά μας και να δώσουμε το δικό μας παράδειγμα, όπως έχουμε κάνει και στο παρελθόν, πρόσφατο και απώτερο.»

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!