Κουίζ

«Θα πάμε σε άλλο σημείο τη συγκέντρωσή μας. Θα ξεκινήσουμε πριν από τους άλλους. Όταν φτάσουν και οι τελευταίοι δικοί μας, τελειώσαμε. Φεύγουμε αμέσως και σε καμιά περίπτωση δεν συναντιόμαστε με τους άλλους. Είμαι σαφής ή να τα επαναλάβω δυνατά, αργά και καθαρά και προς πάσα κατεύθυνση»;

Ποιος σκέφτεται έτσι;

 

Καλώς τα παιδιά

Τελικά, μας έφυγε ένα μεγάλο βάρος. Ξαναβρήκαν οι εργαζόμενοι κουράγιο για νέους αγώνες. Μετά τα χαμόγελα της Μέρκελ και τα «μπράβο» του Σαρκοζί –τι να πούμε για τη στήριξη του Ομπάμα;- θυμήθηκε να συμπαρασταθεί και η Συνομοσπονδία Ευρωπαϊκών Συνδικάτων (ΣΕΣ). Άργησαν τα παιδιά της ΣΕΣ, όμως η βοήθεια ήταν καίριας σημασίας. Έστειλαν ένα τηλεγράφημα… Για τα άλλα, ξέρετε τα παλιομοδίτικα, συντονισμός αγώνων σε ευρωπαϊκό επίπεδο, συντονισμός διεκδικήσεων, κοινές δράσεις, ούτε κουβέντα, ούτε αναφορά, όσο για πράξη, τα γνωστά. Άντε, μόλις φτάσει η ανεργία στο 20% και κοπεί ο 6ος μισθός, μπορεί να διοργανώσει και μια ημερίδα.

 

Συνέδριο σε απόσταση ασφαλείας… και αναψυχής

Στο Άθως Παλάς θα γίνει το 34ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ, από 18 έως 21 Μαρτίου. Στην όμορφη Καλλιθέα της Χαλκιδικής, σε ευχάριστο και άνετο περιβάλλον, με «ανιματέρ» και θαλάσσια σπορ. Μακριά από τη βαβούρα των διαδηλώσεων για να μη διακόπτεται η περίσκεψη και ο στοχασμός από τους βαρβάρους. Σταχυολογούμε από τοπικό μπλογκ πώς αντιλαμβάνεται ο κοινός νους το όλο θέμα: «δεν γνωρίζουμε αν θα έχουν χρόνο, πέραν των χαιρετισμών, να «κόψουν» καμιά βόλτα προς βόρεια Χαλκιδική και το Στρατώνι, πάντα οδικώς, προς τη Σιθωνία για να επισκεφθούν άλλα ξενοδοχεία και τους εργαζόμενους σ’ αυτά (σχετικά πράγματα με το συνέδριο), προς Σάνη μεριά για να «απολαύσουν» κατακρεουργημένα δάση… τέλος πάντων, οπουδήποτε εκτός της πολυτέλειας του ξενοδοχείου των εργασιών του συνεδρίου της ΓΣΕΕ!».

 

Φόρα κατηφόρα…

Τελικά, είναι αλήθεια πως για κάποιους η κατρακύλα δεν έχει τέρμα. Για τον «κόκκινο Μίμη» ο λόγος, που ως εξής εξήγησε την πολιτική κατάσταση ο «σ.» Ανδρουλάκης στους εργαζόμενους της Λαμίας.

«Βρισκόμαστε ακριβώς στο σημείο που ο πιλότος έχει αρχίσει την αναγκαστική προσγείωση. Τώρα πλέον δεν έχει καμία σημασία αν κάποιος ήθελε άλλον πιλότο ή άλλο αεροπλάνο, ή άλλη εταιρία να κάνει το ταξίδι του, ή κάποιος ήθελε να αρχίσει την προσγείωση νωρίτερα, ή από διαφορετικό ύψος. Τώρα αρχίζει η αναγκαστική προσγείωση. Ο πιλότος έχει πει το «προσδεθείτε», τα κεφάλια μπροστά, βάλτε και ένα μαξιλάρι μπροστά στο κεφάλι σας, προσευχηθείτε, διότι έτσι και δεν πετύχει, έτσι και δεν κάνει καλά τη δουλειά του ο πιλότος, πάμε όλοι χαμένοι. Δεν έχει σημασία τι έλεγες πριν. Δεν έχει σημασία πού ανήκες», είπε. Τα κεφάλια μέσα λοιπόν, τις ταυτότητες στο στόμα και προσευχή στον Πανάγαθο να τα καταφέρει να μας σώσει ο Γιώργος, αλλιώς χαθήκαμε. Με τέτοιο προκλητικό κυνισμό, δεν πρέπει να ξεσηκωθούν και οι πέτρες;

 

Δεν χρειάζονται δικηγόρο…

Με πλειοψηφία 70%, σε ένα μάλλον ανορθόδοξο δημοψήφισμα, οι Ελβετοί απέρριψαν το σχέδιο που θα υποχρέωνε την Πολιτεία να διορίζει συνηγόρους για την εκπροσώπηση των ζώων στα δικαστήρια.

Οι οργανώσεις που είχαν καταθέσει την πρόταση υποστηρίζουν ότι πολλά περιστατικά κακομεταχείρισης μένουν ατιμώρητα. Ωστόσο, οι επικριτές του σχεδίου επισήμαναν ότι οι ελβετικοί νόμοι για την προστασία των ζώων είναι ήδη από τους αυστηρότερους στον κόσμο και οι φορολογούμενοι δεν χρειάζεται να πληρώνουν επιπλέον δικηγόρους. Κατά της πρότασης είχε ταχθεί η κυβέρνηση αλλά και οργανώσεις κτηνοτρόφων. Στις κάλπες προσήλθε το 45% των Ελβετών ψηφοφόρων, από τους οποίους το 70,5% είπε «όχι» και το 29,5% «ναι».

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!