Εμφανίστηκαν αυτές τις μέρες διάφορα άρθρα που προσπαθούν να τρομοκρατήσουν σχετικά τις καταστροφικές συνέπειες της επιδίωξης δικαιοσύνης. Όπως αυτό στα ΝΕΑ από την Αριστοτελία Πελώνη,  στις 22.6.2011 με τίτλο Ξαφνική φουρτούνα στις σχέσεις µε το Ισραήλ που αναφέρει «Στον αέρα κινδυνεύει να τινάξει την ελληνοϊσραηλινή προσέγγιση η πρόθεση ελλήνων και ξένων ακτιβιστών να αποπλεύσουν από ελληνικό λιµάνι µε έναν νέο στολίσκο που θα σπάσει τον ναυτικό αποκλεισµό της Γάζας το ερχόµενο Σάββατο», «Η Αθήνα κινδυνεύει να βρεθεί στο µάτι του κυκλώνα και απειλείται να οδηγηθεί σε διπλωµατική κρίση µε το Τελ Αβίβ».

Το Ισραήλ βρίσκεται σε πανικό. Γιατί πρέπει και εμείς; Επειδή μας τρομοκράτησαν με το Μνημόνιο; Ο στόλος για τη Γάζα θα καταστρέψει την αναβάθμιση των ελληνοϊσραηλινών σχέσεων λέει. Δεν ξέρουμε ποιο σημείο ακριβώς, εκείνο που θα αγοράζουμε τα όπλα του Ισραήλ, τα μεταλλαγμένα αγροτικά προϊόντα ή θα χάσουμε τις επενδύσεις σε καζίνο και τεράστια ξενοδοχεία, και τη συμμετοχή των Ισραηλινών στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και τις ιδιωτικοποιήσεις. O Παπούλιας επισκέπτεται στις 11/7 το Ισραήλ, λέει το ίδιο άρθρο.
Γενικά, να συμμαχείς με τον εγκληματία δεν βοηθάει. Εμάς, δηλαδή, γιατί τις ξεπουλημένες ηγεσίες τις βοηθάει. Και δεν είναι μόνο οι δικοί μας. Ο Ερντογάν, τώρα που επανεκλέχτηκε, εξέφρασε την αγάπη του για το Ισραήλ και τις πολιτικές του, κάτι που θα ήταν πολιτική αυτοκτονία πριν από τις εκλογές. Άρα, εκείνοι που πίστεψαν στις αγνές του προθέσεις μπορούν ελεύθερα να απογοητευτούν. Η τουρκική IHH αποχώρησε από το στολίσκο. Η συνεισφορά της δεν θα ξεχαστεί ποτέ. Όμως, η μη ταύτιση του στολίσκου με το ισλάμ ή την Τουρκία έχει και θετικές πλευρές λέει στην ιστοσελίδα του το freegaza.
Το άνοιγμα του περάσματος της Ράφα απέδειξε τις θετικές δυνατότητες της δημοκρατικής εξέγερσης στην Αίγυπτο, αλλά ακόμα και σήμερα οι περισσότεροι πολίτες και όλα εμπορεύματα δεν περνούν. Η Γάζα βρίσκεται σε ανθρωπιστική κρίση και κατοχικό αποκλεισμό ταυτόχρονα. Ακόμα και αν η Ράφα ανοίξει κανονικά η άρση του θαλάσσιου αποκλεισμού αποτελεί ύψιστο στόχο.
Ένας Παλαιστίνιος που συμμετέχει στην προετοιμασία του στολίσκου μας έγραψε σχετικά: «Θυμηθείτε, το ισραηλινό φασιστικό κράτος, πέρυσι, σκότωσε 9 ακτιβιστές του στολίσκου. Βλέποντας πολλούς ακτιβιστές να αγωνίζονται για να υποστηρίξουν το σκοπό μας επιβεβαιώνεται η σκέψη ότι οι περισσότεροι άνθρωποι στον κόσμο δεν εκπροσωπούνται από τις κυβερνήσεις τους, κάτι που νιώθουμε και στην Παλαιστίνη… Για το Freedom Flotilla 2-stay human έχει γίνει μια τεράστια προσπάθεια. Αυτή την ώρα περισσότερο από ποτέ χρειαζόμαστε την αλληλεγγύη όλων. Εκπλήσσομαι με την πολιτική μυωπία των κυβερνήσεων οποιουδήποτε πολιτικού χρώματος, οι άνθρωποι έχουν αποδειχτεί πιο ευφυείς από τις κυβερνήσεις τους».
Να σαλπάρει ο στολίσκος και να σηκώσει φουρτούνες και τρικυμίες στις ξεπουλημένες κυβερνήσεις

 

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!