Η φωτογραφία τους δείχνει γυμνούς από τη μέση και πάνω, με τα όπλα υψωμένα να ποζάρουν με φόντο μια παλαιστινιακή πεδιάδα. Για ποιους πρόκειται; Για Γάλλους εβραϊκής καταγωγής που πήγαν στο Ισραήλ για να επιδείξουν την αλληλεγγύη τους στους εποίκους οι οποίοι καταπατούν παλαιστινιακά εδάφη.

Στις αρχές Σεπτεμβρίου, σε γαλλική ιστοσελίδα εμφανίστηκε μια ανακοίνωση που καλούσε «μαχητές με στρατιωτική πείρα» για να συμμετάσχουν σε ένα ταξίδι αλληλεγγύης στο Ισραήλ από τις 19 έως τις 25/9 (Al Jazeera 25/9). «Ο σκοπός αυτής της αποστολής είναι να δώσουμε ένα χέρι στους αδελφούς μας που αντιμετωπίζουν επίθεση από τους Παλαιστίνιους καταληψίες και να ενισχύσουμε τις εβραϊκές πόλεις στην Ιουδαία και τη Σαμάρεια». Η ιστοσελίδα ανήκει στο γαλλικό τμήμα της Ένωσης Εβραϊκής Άμυνας, μιας ακροδεξιάς εβραϊκής οργάνωσης που ίδρυσε ο ραβίνος Μέιρ Καχάνε στις ΗΠΑ, το 1968, και η οποία θεωρείται εξτρεμιστική ακόμη και από το FBI.
Στην ανακοίνωση ανταποκρίθηκαν 55 Γάλλοι πολίτες, μεταξύ των οποίων τρεις γυναίκες, που εγκαταστάθηκαν, καταμερισμένοι σε πέντε ομάδες των 11 ατόμων, στους παράνομους εβραϊκούς οικισμούς της Δυτικής Όχθης. Αποστολή: Να υπερασπιστούν τους οικισμούς έναντι οποιασδήποτε «παλαιστινιακής επίθεσης» και να βοηθήσουν σε περιοχές που υπάρχει έλλειψη ισραηλινού στρατιωτικού ή αστυνομικού προσωπικού.
Γάλλοι πολίτες που πάνε να «βοηθήσουν» τον ισραηλινό στρατό… Επιπλέον ανήκουν σε μια οργάνωση η οποία έχει άμεσες σχέσεις με την Εθνική Ένωση, (ένα ισραηλινό κόμμα που υποστηρίζει τον εποικισμό του συνόλου της Δυτικής Όχθης από Εβραίους),  εκπαιδεύονται στρατιωτικά σε τακτικές μάχης σώμα με σώμα – πρόκειται δηλαδή για πολιτοφυλακή. Αυτοί οι «αλληλέγγυοι» αναπτύσσουν «πλούσια δράση» στη Γαλλία: Εισβάλλουν σε βιβλιοπωλεία όπου γίνονται παρουσιάσεις βιβλίων επικριτικών προς την πολιτική του Ισραήλ, επιτίθενται σε φοιτητές παλαιστινιακής καταγωγής, όπως στη Ναντέρ όπου έσπασαν τα κεφάλια τεσσάρων, και σύμφωνα με έγκυρες μαρτυρίες συνεργάζονται με την αστυνομία στις διαδηλώσεις που γίνονται υπέρ των Παλαιστίνιων, υποτίθεται για την «ασφάλεια». Όπερ σημαίνει ότι κρύβονται στα στενά και επιτίθενται στους τελευταίους διαδηλωτές, ενώ οι συνεργάτες τους αστυνομικοί φροντίζουν να τους φυγαδεύουν. Γνώριμη κατάσταση.
Το πολιτικό και κοινωνικό περιβάλλον της Γαλλίας του Σαρκοζί είναι εξαιρετικά ανεκτικό για τέτοιες δραστηριότητες, αφού ουσιαστικά εξασφαλίζεται η ατιμωρησία των σιωνιστών που διαπράττουν εγκληματικές πράξεις. Όταν 20 μέλη αυτής της κατ’ ουσίαν ένοπλης πολιτοφυλακής επιτέθηκαν στο Πανεπιστήμιο της Ναντέρ, ένας μόνο έφτασε στο δικαστήριο και αυτό επειδή οι ίδιοι οι φοιτητές έκαναν έρευνα και παρουσίασαν στην αστυνομία αποδεικτικά στοιχεία.
Η δίκη ήταν πολύ …περίεργη. Ο αυτουργός της επίθεσης και ο δικηγόρος του απουσίαζαν και ο δικαστής ανέκρινε το θύμα επί δύο ώρες προσπαθώντας να του αποσπάσει ομολογία ότι ήταν καβγάς και όχι επίθεση, παίζοντας ουσιαστικά το ρόλο του συνηγόρου υπεράσπισης, αναφέρει η δικηγόρος των εναγόντων, η οποία επίσης έχει στοχοποιηθεί από την ακροδεξιά σιωνιστική οργάνωση. Ταυτόχρονα, οι εκκλήσεις που γίνονται προς τις γαλλικές αρχές να διαλύσουν αυτή την οργάνωση μένουν αναπάντητες λόγω της επιρροής που ασκεί το Συμβούλιο των Γαλλικών Εβραϊκών Οργανώσεων, το οποίο, επισήμως, αρνείται οποιαδήποτε σχέση μαζί της. Καθόλου παράξενο: Οι «αξιοπρεπείς» πάντα κρατούν αποστάσεις από αυτούς που κάνουν τη βρόμικη δουλειά για λογαριασμό τους. «Επισήμως», λέει ο αρχηγός της σιωνιστικής ομάδας Άμνον Κοέν, «το Συμβούλιο διαχωρίζεται από εμάς, αλλά αυτή είναι η επίσημη θέση, υπάρχει και η πραγματικότητα. Όταν πρέπει να γίνει κάτι, εμάς καλούν».
Η αλαζονεία του δεν είναι τυχαία. Σε μια Γαλλία που ο αντιμουσουλμανικός παροξυσμός έχει φτάσει στα ύψη, που κυνηγούν τις γυναίκες που φορούν μαντίλα, που εκδιώκουν τους Ρομά, αλλά υπάρχει κρατική υπηρεσία με τίτλο Bureau Nationnal de Vigilance Contre le Anti-semitisme (Εθνική Υπηρεσία Επαγρύπνησης κατά του Αντισημιτισμού), κάτι τέτοιοι τύποι βγαίνουν στον αφρό…

πηγή: Al Jazeera
Αρ.Α.

 

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!