Σε κλίμα βιασύνης ενεργούν οι τοπικοί φορείς της Κρήτης προωθώντας άλλοτε στα κρυφά και άλλοτε στα φανερά την επιλογή της καύσης απορριμμάτων ως λύση για τη συνολική διαχείρισή τους.

Το τελευταίο διάστημα έχουν πυκνώσει εντυπωσιακά οι ημερίδες, συναντήσεις και συσκέψεις αρμοδίων και αναρμοδίων για το θέμα των σκουπιδιών. Και ίσως οι συσκέψεις να μην ήταν κακό πράγμα, αν δεν κατέληγαν όλες στο ίδιο συμπέρασμα για τον ελάχιστο χρόνο που απομένει, για την αναγκαιότητα άμεσης χωροθέτησης και για τη σχετική πρόταση του Πολυτεχνείου που περιλαμβάνει (και) αυτή τη μέθοδο.
Κοινό μυστικό στο Ηράκλειο είναι ότι πίσω από τη βιασύνη βρίσκονται επιχειρηματικά συμφέροντα που εδώ και πολύ καιρό έχουν δει «ψητό» και ο… Πήγασος, αν και άλογο, δεν είναι χορτοφάγος.
Η συζήτηση έχει ανοίξει για τα καλά και ευτυχώς (έστω και για να τηρηθούν τα προσχήματα) κάπου κάπου χωράει και την άλλη άποψη, των περιβαλλοντικών οργανώσεων και των εργαζομένων στην αυτοδιοίκηση που λένε ότι η καύση θα είναι καταστροφική και ιδιαιτέρως δαπανηρή και προτείνουν έστω και τώρα ενίσχυση της οικολογικής συνείδησης και εφαρμογή καθολικού προγράμματος ανακύκλωσης και κομποστοποίησης. Η συζήτηση τώρα ανάβει στην Κρήτη και αναμένονται νεότερα λίαν συντόμως.

Μ.Δ.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!