Σχεδόν 135.000 πολίτες υπέγραψαν αίτημα για σχηματισμό κοινοβουλευτικής ερευνητικής επιτροπής για την υπόθεση της Bankia.

Η διάσωση ύψους 23,5 δισ. ευρώ προκάλεσε οικονομική κρίση στη χώρα. Το αίτημα των πολιτών εστάλη την Τρίτη στον Ισπανό πρωθυπουργό Μ. Ραχόι. «Από τον πρωθυπουργό Ραχόι ζητούμε να λάβει άμεσα μέτρα για […] τη σύσταση κοινοβουλευτικής εξεταστικής επιτροπής για την υπόθεση της Bankia που θα αποδώσει ευθύνες με μια δημόσια και διαφανή συζήτηση», αναφέρεται στο αίτημα.
«Μπροστά στην πλήρη απώλεια της εμπιστοσύνης των πολιτών προς την κυβέρνηση, είναι ζωτικής σημασίας να ανταποκριθεί στη βούληση της πλειοψηφίας των Ισπανών πραγματοποιώντας αυτές τις έρευνες και θέτοντας το δημόσιο συμφέρον πάνω από αυτό των τραπεζιτών και των πολιτικών υπευθύνων για την κατάρρευση της Bankia», προστίθεται.
Εν τω μεταξύ, συμβολικά, ακτιβιστές από τη διεθνή πλατφόρμα διεκδικήσεων Avaaz διαδήλωσαν έξω από το Κοινοβούλιο για να υποστηρίξουν το αίτημα που εστάλη ταχυδρομικώς στο γραφείο του Μαριάνο Ραχόι, σύμφωνα με ανταποκριτή του Γαλλικού Πρακτορείου.
Μπροστά σε μια μεγάλη αφίσα που απεικόνιζε το κείμενο του αιτήματος ένας άνθρωπος που φορούσε μια μάσκα με το πρόσωπο του Ραχόι πήρε τα κλειδιά της κατοικίας και χρήματα από ένα ζευγάρι, στο οποίο είχε γίνει έξωση, για να τα δώσει σε έναν τραπεζίτη που φορούσε φράκο και ψηλό καπέλο και κάπνιζε πούρο για να γιορτάσει το γεγονός.

Πηγή: tvxs.gr

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!