Ο κόσμος καίγεται κι αυτοί το χαβά τους! Στα πρωινάδικα, ο υπογράψας το Mνημόνιο της υποτέλειας Καρατζαφέρης δίνει τη λύση για το πρόβλημα της Ελλάδας. Να φύγουν δύο εκατομμύρια λαθρομετανάστες, κι όλα θα πάνε μια χαρά. Στο νέο Κόσμο, οι χρυσαυγίτες σε μπουλούκι τραυμάτισαν τέσσερεις μετανάστες με μαχαίρια και λοστούς. Αυτοί φταίνε για όλα, οι Πακιστανοί. Ποιοι κλέφτες, ποιοι τοκογλύφοι και ποιοι προδότες;

Ακροδεξιοί και νεοναζί αδιόρθωτοι. Όλη η αφρόκρεμα των τοκογλύφων της Ευρώπης και της Αμερικής έχει πέσει πάνω στην Ελλάδα και τη ρημάζει κανονικά, θέτοντας τη χώρα σε καθεστώς υποτέλειας και ρουφώντας κάθε ρανίδα αίματος που της έχει απομείνει, και οι εθνικιστές τυφλωμένοι από μίσος και κακότητα, προσπαθούν να στρέψουν την προσοχή των πιο εξαθλιωμένων στοιχείων της κοινωνίας, των πιο ανασφαλών και αναλφάβητων, στους προαιώνιους εχθρούς του έθνους και στους πιο αδύναμους κρίκους της φαύλης παγκοσμιοποίησης. Τούρκοι και μετανάστες παραμένουν στο στόχαστρο του εθνικιστικού μίσους. Πολύ μακριά από τον όχι επί θύραις, αλλά από τον ήδη επί των κεφαλών μας κίνδυνο, που προέρχεται ολοσχερώς από τη σύμμαχο Δύση, από τις πολιτισμένες μητροπόλεις του καπιταλισμού. Με κοινοβουλευτική ή με παρακρατική μορφή, ο ακροδεξιός συρφετός εργάζεται επίμονα για να διασώσει το σύστημα στην πιο εκφυλισμένη του μορφή, ελπίζοντας να αντλήσει οφέλη από τη δεξαμενή των φανατισμένων ηλιθίων και των πολιτικά καθυστερημένων μικροαστών.
Και αυτή η δεξαμενή δεν είναι τόσο μικρή, σε μια κοινωνία που έχει χάσει τον μπούσουλα, απογοητευμένη από τη χρεοκοπία της πελατειακής της σχέσης με τα κόμματα εξουσίας και έχοντας ανταλλάξει εδώ και χρόνια την παιδεία με τη βλακεία που καταναλώνει αφειδώς παρακολουθώντας την ιδιωτική τηλεόραση. Μια δεξαμενή στην οποία συμπλέουν αυτοί που προτίμησαν την κατανάλωση από το ήθος, το χρέος από τη φρόνηση και το ρατσισμό από την αλληλεγγύη.
Ας προσέξει η Αριστερά. Και η κοινωνία των πολιτών ευρύτερα. Η αύξηση των νεοφτωχών μπορεί να μεγαλώσει τη δεξαμενή που ψαρεύει η ακροδεξιά. Αν οι ευαίσθητοι και προοδευτικοί πολίτες δεν ενωθούν σε υγιή βάση, δεν αναδείξουν τις αρχές μας, δεν επικεντρώσουν την πολεμική μας στους πραγματικούς εχθρούς του τόπου, εσωτερικούς και εξωτερικούς, και δεν ξεκαθαρίσουν τους στόχους μας, την προοπτική μας, ο Καρατζαφέρης θα μας ανακηρύξει όλους λαθρομετανάστες!

Στ. Ελλ.

 

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!