Πρωτοφανή γεγονότα εξελίχθηκαν στο κτίριο του ΕΚΘ τη Τετάρτη μεσημέρι, αμέσως μετά τη μεγαλειώδη απεργιακή συγκέντρωση των εργαζομένων της Θεσσαλονίκης.

Πέντε άτομα των αστυνομικών δυνάμεων ΔΙΑΣ και ΖΗΤΑ εισέβαλαν στο κτίριο του ΕΚΘ, σπάζοντας τα τζάμια της εισόδου, συνέλαβαν έναν διαδηλωτή-απεργό, προπηλάκισαν συνδικαλιστές και εργαζόμενους, χτύπησαν διαδηλωτές, ανάμεσά τους και τον δικηγόρο Χρήστο Μπακέλα και για αρκετή ώρα παρέμειναν έξω από το κτίριο βρίζοντας και τραμπουκίζοντας τους διαδηλωτές–απεργούς.
Μέσα σε διάστημα ούτε ενός μήνα, είναι η δεύτερη φορά που το κτίριο του ΕΚΘ του ανώτερου συνδικαλιστικού οργάνου των εργαζόμενων της πόλης μας, γίνεται στόχος των δυνάμεων καταστολής.
Συνδικαλιστικά στελέχη της Αυτόνομης Παρέμβασης δηλώνουν ότι «είναι πασιφανές πλέον ότι οι αστυνομικές δυνάμεις της χώρας, έχουν πάρει ρητή εντολή από, την ήδη έκπτωτη στη συνείδηση του Ελληνικού λαού, κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, να προχωρούν με κάθε τρόπο και κάθε μέσο, στην πιο άγρια καταστολή που γνώρισε η χώρα μας, μετά τη δικτατορία, ενάντια στους εργαζόμενους» .
Η Αυτόνομη Παρέμβαση Θεσσαλονίκης καταγγέλλει την εισβολή των αστυνομικών δυνάμεων στο κτίριο του ΕΚΘ ( σημειώνουμε εδώ πως πρώτη φορά μετά τη Χούντα, μπήκαν οι αστυνομικές δυνάμεις μέσα στο ΕΚΘ) και την επίθεση και τους τραμπουκισμούς που δέχτηκαν οι απεργοί διαδηλωτές.

Και πάλι έδρασε ο Σίμος
Μέσα σε μία εβδομάδα ο δήμαρχος Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης προπηλακίστηκε τρεις φορές από εργαζόμενους της ΠΟΕ-ΟΤΑ. Παρόλα αυτά συνεχίζει να προκαλεί με δηλώσεις και κυρίως με τις αποφάσεις του. Ήταν ο πρώτος δήμαρχος που στήριξε την απόφαση για επίταξη των εργαζομένων και έστειλε τα ονόματα των εργαζόμενων στο δήμο του στην περιφέρεια. Στα χνάρια του όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι βαδίζει και ο αντιδήμαρχος καθαριότητας του Δήμου Θεσσαλονίκης Θανάσης Παπάς, ο οποίος τυχαίνει να είναι και εργαζόμενος στο Δήμο Μενεμένης.

Γ.Β.

 

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!