Αρχική πολιτική Παρ… εμβολές: Δημοτικά τέλη σε μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα!

Παρ… εμβολές: Δημοτικά τέλη σε μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα!

Του Δημήτρη Ουλή

Όπως πληροφορήθηκα από φίλη μου, κάτοικο Πεντέλης, ο Δήμος Πεντέλης – Μελισσίων  έχει στείλει ειδοποιητήρια σε ιδιοκτήτες μη ηλεκτροδοτούμενων ακινήτων της περιοχής του, ζητώντας τους να πληρώσουν δημοτικά τέλη ανάλογα με τα τετραγωνικά τους και ενημερώνοντάς τους πως αν δεν τα πληρώσουν, η οφειλή τους θα μεταβιβαστεί στην Εφορία για να εισπραχθεί με το σύστημα είσπραξης δημοσίων εσόδων.
Μέχρι τώρα ξέραμε ότι τα δημοτικά τέλη εισπράττονται μέσω της ΔΕΗ για τα ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα. Κι αυτό είχε μια λογική, αφού είναι «ανταποδοτικά» και, κατά συνέπεια, αφορούν όχι τα ίδια τα ακίνητα και τους ιδιοκτήτες τους, αλλά τους χρήστες τους, αυτούς δηλαδή που τα χρησιμοποιούν ως κατοικία ή  ως επαγγελματική στέγη. Γιατί αυτοί χρησιμοποιούν τις «ανταποδοτικές υπηρεσίες» που προσφέρει ο δήμος στους κατοίκους και τους επαγγελματίες της περιοχής του (αποκομιδή απορριμμάτων, καθαριότητα, δημοτικός φωτισμός κ.λπ.).
Με ποια λογική, λοιπόν, θα πρέπει να πληρώνουμε δημοτικά τέλη για τα μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα, δηλαδή για τα ακίνητα που είναι κενά, που δεν χρησιμοποιούνται, που δεν «βγάζουν σκουπίδια», που δεν στεγάζουν κανέναν ο οποίος να απολαμβάνει την καθαριότητα, τον δημοτικό φωτισμό και όλα όσα προσφέρει -ή υποτίθεται ότι προσφέρει- ο δήμος;
Μήπως θα έπρεπε οι βουλευτές μας να καταθέσουν μια σχετική ερώτηση στη Βουλή;

Σχόλια

Exit mobile version