Στο δύσκολο θέμα της παιδεραστίας αναφέρεται το τελευταίο ρεπορτάζ της Τηλεόρασης από τους Πολίτες (www.politestv.gr), του διαδικτυακού Mέσου που χρηματοδοτείται μόνο από τις εισφορές των πολιτών.

Αφορμή για το ρεπορτάζ υπήρξαν τα περιστατικά που αποκαλύφτηκαν τον τελευταίο χρόνο στην Κρήτη.
Στο βίντεο εξετάζεται η σχέση της παιδεραστίας με τον Αθλητισμό, την Οικονομία και την Πολιτική και γίνεται προσπάθεια να διερευνηθούν κάποιες από τις αιτίες διόγκωσης του φαινομένου. Καταγράφονται τα περιστατικά που ταρακούνησαν την Κρήτη και αναδημοσιεύεται η συνταρακτική μαρτυρία 25χρονης γυναίκας από την Ιεράπετρα, σχετικά με το βιασμό που υπέστη από καθηγητή της κατά την εφηβεία της.
Τίθενται σημαντικά ερωτήματα για ένα θέμα-ταμπού της ελληνικής επαρχίας. Εξετάζεται η σχέση του με τη φτώχεια ή το νεοπλουτισμό και η έλλειψη εμπεριστατωμένης έρευνας και επαρκούς πρόληψης, παρά την ύπαρξη της σχολής κοινωνικών επιστημών και άλλου επιστημονικού δυναμικού στην Κρήτη.
Στην κάμερα μιλούν ο κοσμήτορας της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης Σκεύος Παπαϊωάννου, ο διευθυντής του Κέντρου Ψυχικής Υγείας Ρεθύμνου Αντώνης Λιοδάκης και ο πρώην προπονητής του Α.Γ.Ο.Ρ., Βαγγέλης Θεοδωρουλάκης.

INFO: Δείτε το ρεπορτάζ Παιδεραστές-Αναφορά στην Κρήτη https://www.politestv.gr

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!