Με επαναλαμβανόμενες απεργίες από χθες Πέμπτη 3 Ιανουαρίου απάντησαν οι εργαζόμενοι της γαλακτοβιομηχανίας ΑΓΝΟ στον εκβιασμό που υφίστανται.

Απλήρωτοι από τον Οκτώβριο οι 340 εργαζόμενοι καλούνται να συναινέσουν στα σχέδια του εργοδότη τους για ένταξη στο Άρθρο 99 του Πτωχευτικού Κώδικα.
Ο Όμιλος Κολιός που κατέχει την άλλοτε συνεταιριστική βιομηχανία της Βόρειας Ελλάδας τα τελευταία εννιά χρόνια, αποφάσισε την ένταξη στην προπτωχευτική διαδικασία έχοντας συσσωρεύσει απλήρωτες αποδοχές στο προσωπικό, αλλά και μεγάλες οφειλές στους γαλακτοπαραγωγούς. Μια μεθόδευση που ακολουθούν όλο και περισσότερες επιχειρήσεις, προσπαθώντας να απαλλαγούν από τα χρέη και να συνεχίσουν τη δραστηριότητά τους μέσα από άλλα εταιρικά σχήματα.
Οι εργαζόμενοι με απόφαση της γενικής τους συνέλευσης την περασμένη Δευτέρα, δηλώνουν ότι δεν είναι διατεθειμένοι να στηρίξουν αυτή την κίνηση του επιχειρηματία και ξεκίνησαν χθες απεργιακές κινητοποιήσεις για τη διεκδίκηση των δεδουλευμένων τους.
Η αίτηση υπαγωγής στο Άρθρο 99 εκδικάζεται στις 18 Ιανουαρίου και ουσιαστικά η εργοδοσία προσπαθεί να σύρει απλήρωτους τους εργαζόμενους μέχρι τότε.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!