Στη γειτονιά της Κυψέλης
Ανοιχτή συζήτηση με ανθρώπους των γραμμάτων και των τεχνών διοργανώνει η Κίνηση Κατοίκων 6ου Διαμερίσματος, με στόχο την κατάθεση προτάσεων και την ανάληψη δράσεων με στόχο την πολιτιστική αναβάθμιση του χώρου της γειτονιάς στην Κυψέλη. Η συζήτηση, στην οποία θα συμμετάσχουν και καλλιτέχνες που ζουν στη γειτονιά, θα γίνει την Τρίτη, στις 7.00 μ.μ. στο Θέατρο της Οδού Κεφαλληνίας (Κεφαλληνίας 16, Κυψέλη).

Τραύμα και μνήμη
Το βιβλίο των Γιώργου Κόκκινου, Έλλης Λεμονίδου και Βλάση Αγτζίδη Το τραύμα και οι πολιτικές της μνήμης. Ενδεικτικές όψεις των συμβολικών πολέμων για την ιστορία και τη μνήμη, παρουσιάζουν απόψε οι καθηγήτριες Πέπη Ρηγοπούλου, Χριστίνα Κουλούρη, Οντέτ Βαρών-Βασάρ και Χαρά Γαλανού, σε εκδήλωση που διοργανώνουν οι εκδόσεις Ταξιδευτής την Τετάρτη στο Auditorium του Γαλλικού Ινστιτούτου (Σίνα 2-4) στις 7.30 μ.μ.

Βραζιλιάνικο σινεμά
Μια ευκαιρία για τη γνωριμία του αθηναϊκού κοινού με την Βραζιλιάνικη εθνική κινηματογραφία μας δίνει η Εβδομάδα Βραζιλιάνικου Κινηματογράφου που διοργανώνεται την Πέμπτη και μέχρι τις 23/2 στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος. Αυτή η τόσο μακρινή και ταυτόχρονα τόσο κοντινή μας χώρα, παρότι εγκλωβισμένη ανάμεσα στην ασφυκτική κυριαρχία του Χόλυγουντ και της τηλεόρασης, διαθέτει μια αστείρευτη δύναμη να αφηγείται ιστορίες εμπνευσμένες από την πραγματικότητα.

 

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!