Σαββόπουλος στο Ηρώδειο
Με τους Αχαρνής και τον Πλούτο, αλλά και μια επιλογή από αγαπημένα του τραγούδια για «νέους κανταδόρους» (Ρ. Γαρεφαλάκη, A. Θεοφίλου, Β. Καρακώστα, A. Κωνσταντόπουλος, Π. Μουζουράκης, Γ. Μυλωνάς), ο Διονύσης Σαββόπουλος θα εμφανιστεί αύριο το βράδυ (9μ.μ.) στο Ηρώδειο σε μια συναυλία αρωγής προς το ταμείο υποτροφιών του Αρσακείου.
Μάχιμος Μίκης
Κείμενα που σκιαγραφούν το ιδελογικό και πολιτικό προφίλ της Κίνησης Ανεξάρτητων Πολιτών και αποτυπώνουν τη σημερινή κατάσταση της χώρας περιλαμβάνονται στις σελίδες του βιβλίου Για μια Ελλάδα ανεξάρτητη και δυνατή, που έγραψε ο ακαταπόνητος Μίκης Θεοδωράκης.
Το βιβλίο θα παρουσιαστεί τη Δευτέρα στο καφέ του βιβλιοπωλείο Ιανός (Σταδίου 24), στις 7.00μ.μ.

Ηρακλής μαινόμενος
Με την παράσταση της τραγωδίας του Ευριπίδη Ηρακλής μαινόμενος, που σκηνοθέτησε για το Εθνικό Θέατρο ο Μιχαήλ Μαρμαρινός ολοκληρώνονται την Τρίτη οι εκδηλώσεις του Διεθνούς Φεστιβάλ στο Θέατρο Πέτρας (Πετρούπολη), στις 9.00μ.μ.

Θεολογίες
Στο έργο του Φώτη Κόντογλου και στην επίδραση που άσκησε στην πορεία του ελληνικού μοντερνισμού και στο έργο των επιγόνων του (Μπουζιάνη, Παπαλουκά, Κοψίδη, Τσαρούχη, Πεντζίκη, Στρ. Δούκα, Ευθ. Παπαδημητρίου, Αλ. Κοντόπουλου, Γ. Μανουσάκη, Δ. Κόκκορη) είναι αφιερωμένη η έκθεση Θεολογίες του μοντέρνου (28/9-20/11), η οποία παρουσιάζεται, στον Χώρο Τέχνης William James (Υμηττού 64, Χολαργός).

Χέμινγουεϊ
Για τον Αμερικανό νομπελίστα συγγραφέα Ερνεστ Χέμινγουεϊ θα μιλήσουν την Πέμπτη το βράδυ στην Ελληνοαμερικανική Ένωση (Μασσαλίας 22.00-8.00μ.μ.) δέκα Έλληνες συγγραφείς: (Λ. Διβάνη, Α. Κακούρη, Ι. Καπάνταη, Μ. Κουμανταρέας, Η. Μαγκλίνης, Α. Μιχαλοπούλου, Α. Μήτσου, Μ. Μοδινός, Φ. Τσαλίκογλου, Ε. Φακίνου).

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!