…Αυτός είναι ο τίτλος εκδήλωσης που οργανώνει η Κίνηση Πολιτών Ν. Ψυχικού-Φιλοθέης-Ψυχικού «Ομπρέλες» τη Δευτέρα 22 Απριλίου στις 19:30 στην Α Πλατεία Blue Bell (Ψυχικό). Του Ηρόστρατου

Πρόκειται για μια ανοιχτή συζήτηση με τον Χιώτη λογοτέχνη, ακτιβιστή, ερευνητή, πολιτικογράφο αλλά και ιστορικό συγγραφέα Γιάννη Μακριδάκη, με αφορμή η νέα του νουβέλα Το ζουμί του πετεινού.

Οι «Ομπρέλες» είναι από τις πλέον δραστήριες κινήσεις αλληλεγγύης και πολιτισμού. Όλες οι δράσεις τους αποφασίζονται σε ανοικτές συνελεύσεις που πραγματοποιούνται κάθε 2η και 4η Κυριακή του μήνα, 18:00-20:00 στην Πλατεία Ελευθερίας. Δραστηριοποιούνται σε πολλούς ακόμη τομείς, πέραν της διανομής τροφίμων Xωρίς Mεσάζοντες. 
Το κίνημα αυτό που γιγαντώνεται αρχίζει να ενοχλεί όλο και περισσότερο την εξουσία. Ήδη στο Μαρούσι με πρωτοβουλία του Δημάρχου Πατούλη εμποδίστηκε η διανομή τροφίμων στην περιοχή… Κάτι που προκάλεσε τις διαμαρτυρίες του συνόλου των Κινήσεων που έχουν παρόμοιες δράσεις. 
Η συγκεκριμένη εκδήλωση γίνεται, λοιπόν, σε μια συγκυρία όπου κάποιοι ετοιμάζουν την «αντεπίθεσή» τους…
Αξίζει, σε αυτό το πλαίσιο, να διαβάσουμε και τα λόγια του Γιάννη Μακριδάκη από συνέντευξη που δημοσιεύουν οι «Ομπρέλες» στην ιστοσελίδα τους: 
«…Δεν είμαι ερημίτης. Μένω μακριά από τις πόλεις, διότι δεν αντέχω την έλλειψη κοινοτισμού που υπάρχει στις σύγχρονες κοινωνίες. 
Ακτιβιστής, με την έννοια του ενεργού πολίτη, είμαι εδώ και περίπου 20 χρόνια, αφού εκφράζω τις απόψεις μου και αντιμάχομαι, όσο μπορώ, την κακώς νοούμενη ανάπτυξη και την καταστροφή του τόπου… 
…Το να είσαι καθημερινά ελεύθερος ωραρίων και υποχρεώσεων δουλειάς, το να παράγεις την τροφή σου, το να χαίρεσαι τη φύση, το να βγαίνεις από το σπίτι και να επιστρέφεις πλουσιότερος, αντί να ξοδεύεις όπως κάνεις στην πόλη, το να έχεις κελάρι και όχι σούπερ μάρκετ, σε κάνουν αυτάρκη και ελεύθερο άνθρωπο και είναι τόσο λειτουργικά όσο οι εναλλαγές των εποχών…».
Για περισσότερα: https://www.ombreles.com/

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!